Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλα τα προβλήματα σχολικής στέγης

Η τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης ήρθε στην επιφάνεια μετά το χτεσινό τραγικό περιστατικό στο σχολικό συγκρότημα της Παναγίας Φανερωμένης όπου συστεγάζονται το 61ο και το 69ο Δημοτικό Σχολείο. Μαθητές και δάσκαλοι, χτες το πρωί βρέθηκαν μπροστά σε πλημμυρισμένες αίθουσες.

Εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης (που συνεχίζεται από το βράδυ της Τετάρτης) το γυμναστήριο, η αίθουσα των δασκάλων, μία τάξη και οι διάδρομοι του σχολείου θύμιζαν λίμνη. Οι γονείς των μαθητών αλλά και οι δάσκαλοι ζητούν άμεση αποκατάσταση των ζημιών και μετεγκατάσταση των παιδιών σε άλλο κτίριο, καθώς το συγκεκριμένο είναι πολλών ετών, και κατασκευασμένο από αμίαντο.

Στο μεταξύ λύση στο πρόβλημα σχολικής στέγης ζητούν γονείς, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων και εκπαιδευτικοί του Δήμου Αμπελοκήπων, και απαιτούν την παραχώρηση του στρατοπέδου «Μέγας Αλέξανδρος» που βρίσκεται στα όρια του Δήμου για την ανέγερση σχολικών κτιρίων. Οπως καταγγέλλουν, όλα τα σχολεία του Δήμου, ακόμη και τα νηπιαγωγεία λειτουργούν σε διπλή βάρδια και 4 νηπιαγωγεία λειτουργούν σε καταστήματα, εκ των οποίων το ένα σε όροφο. Οι γονείς και οι μαθητές κάνουν λόγο για απαράδεκτες καταστάσεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ