Παρασκευή 11 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Πουλιούνται» τα «20άρια»

Με τη «σέσουλα» μοιράζονται τα «20άρια» στους μαθητές των ιδιωτικών λυκείων. Το πόσο εύκολα προσφέρεται το «άριστα» στην ιδιωτική εκπαίδευση αποδεικνύεται, όχι μόνο από την προφορική βαθμολογία, αλλά και από το πώς διενεργούνται κάποιες γραπτές εξετάσεις. Σε αρκετά ιδιωτικά λύκεια, όπως αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», οι ενδοσχολικές εξετάσεις είναι «σικέ», καθώς δίνονται, εκ των προτέρων, στους «διαγωνιζόμενους» μαθητές, όχι μόνο οι ερωτήσεις, αλλά και οι απαντήσεις επί των θεμάτων!

Η ευκολία παροχής υψηλής βαθμολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση είναι συνυφασμένη με το χαρακτήρα της, ως εμπορική επιχείρηση. Οι επιχειρηματίες του χώρου δεν κρύβουν πλέον ότι λειτουργούν με εμπορικά κριτήρια - παράγουν φτηνά και πουλούν ακριβά τη γνώση -και, αν συνεχιστεί έτσι η εξέλιξη των πραγμάτων, θα φτάσουμε στο σημείο, όσο περισσότερα χρήματα θα πληρώνουν οι γονείς στους σχολάρχες, τόσο υψηλότερη βαθμολογία θα εξασφαλίζουν για τα παιδιά τους. Εκεί οδηγούν οι εμπορευματικές σχέσεις!

«

Πάρτε κόσμε», διαλαλούν οι σχολάρχες, επιχειρώντας ν' αυξήσουν την «πελατεία» τους. Και, παρά το γεγονός ότι τα «προϊόντα» είναι ακριβά, κάθε άλλο παρά «κεσάτια» έχουν, αφού οι «πελάτες» στριμώχνονται στην «ουρά» μπροστά από τα «μαγαζιά». Δεν τους «τραβάει» στην ιδιωτική εκπαίδευση μόνον η καλή διαφήμιση που κάνουν οι επιχειρηματίες. Τους σπρώχνει στην «αγκαλιά» των εμπόρων της εκπαίδευσης η πολιτική της κυβέρνησης. Μια πολιτική, που υποβαθμίζει, συνεχώς και με πρόγραμμα, τη δημόσια, δωρεάν παιδεία!

Με την «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση», η κυβέρνηση άνοιξε την «κερκόπορτα» για την «άλωση» της εκπαίδευσης από τους κερδοσκόπους. Στόχος της, μια υποβαθμισμένη δημόσια εκπαίδευση και, ταυτόχρονα, μια ιδιωτική, που θα πληρώνεται αδρά για να «παράγει» ημιμαθείς και αμόρφωτους - «κουμπούρες» μαθητές, που μόλις πάνε στα ιδιωτικά σχολεία μετατρέπονται, αυτομάτως, σε «αριστούχους» - οι οποίοι δε θ' απειλούν τα συμφέροντα, την εξουσία της άρχουσας τάξης. Να, γιατί χρειάζεται μέτωπο πάλης ν' ανατρέψει αυτήν την πολιτική!


Παύλος ΡΙΖΑΡΓΙΩΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ