Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αξιόλογη πρωτοβουλία μιας μαθητικής ΟΒ

Το κολάζ που έφτιαξαν τα μέλη της ΚΝΕ στο σχολικό συγκρότημα «Νίκος Μπελογιάννης»
Το κολάζ που έφτιαξαν τα μέλη της ΚΝΕ στο σχολικό συγκρότημα «Νίκος Μπελογιάννης»
Η μαθητική ΟΒ της ΚΝΕ στο σχολικό συγκρότημα «Νίκος Μπελογιάννης» (στον Αγιο Νικόλα Καλλιθέας) πήρε μια αξιόλογη πρωτοβουλία μπροστά στις ευρωεκλογές, με σκοπό την αξιοποίηση του «Οδηγητή» και την αποκάλυψη του χαρακτήρα της ΕΕ στους μαθητές του σχολείου.

Τα παιδιά της ΚΝΕ έφτιαξαν ένα κολάζ με τίτλο «ΕΕ VS Νεολαία», με αποκόμματα από τον «Οδηγητή» του Γενάρη και του Φλεβάρη αλλά και από παλιότερα τεύχη. Το κολάζ έχει στο κέντρο μια φωτογραφία με την κρεμάλα που είναι η ΕΕ για τους λαούς και από εκεί με βελάκια ανοίγει το κάθε θέμα: Πόλεμος, ανεργία, ένωση των επιχειρηματιών, καθώς και το θέμα της δήθεν απομόνωσης της Ελλάδας αν φύγουμε από την ΕΕ με τίτλο: «Απομονωμένος και εξαθλιωμένος ή αφέντης στο τόπο σου;» Το κολάζ καλεί τους μαθητές να σπάσουν τα δεσμά της ΕΕ, να γνωρίσουν την ΚΝΕ, να παλέψουν οργανωμένα μέσα από τις γραμμές της και φυσικά να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών μαχών του Μάη.

Το κολάζ πέρασε από τάξη σε τάξη στο σχολείο και τα μέλη της ΚΝΕ συζήτησαν με τους συμμαθητές τους ερωτήματα, όπως πώς γίνεται να είναι καλή η ΕΕ και να έχει συμμετέχει σε τόσους πολέμους ή πώς γίνεται και η ανεργία αυξάνεται χρόνο με το χρόνο στην Ευρώπη ενώ λένε ότι την αντιμετωπίζουμε καλύτερα μέσα στην ΕΕ, απαντώντας σε προβληματισμούς, όπως ότι η ΕΕ δεν μπορεί να είναι τόσο κακή. Τέλος, διακίνησαν τον «Οδηγητή», διαδίδοντας στους συμμαθητές τους την εφημερίδα της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ