Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
Δέσμευση ότι θα παραμείνει το Πολιτιστικό Κέντρο

Τη δέσμευση ότι «παγώνει» η διαδικασία διοικητικής αποβολής για το Πολιτιστικό Κέντρο Ευελπίδων απέσπασε από τον υπουργό Αμυνας το ΚΚΕ, μετά από παρέμβασή της βουλευτού του Λ. Κανέλλη.

Οι χώροι που στεγάζεται σήμερα το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Ευελπίδων εξυπηρετούν βασικές υπηρεσίες άθλησης και πολιτισμού για χιλιάδες κατοίκους στις περιοχές Γκύζη, Πολύγωνο, Κυψέλη αλλά και για τους μαθητές του 38ου Γυμνασίου και 38ου Λυκείου Αθηνών που στεγάζονται εκεί και δε διαθέτουν δικές τους αίθουσες πολιτιστικών εκδηλώσεων και γυμναστήριο.

Φορείς της περιοχής έχουν καταγγείλει και αντιδράσει στους σχεδιασμούς να φύγει το Κέντρο από το χώρο - ο οποίος ανήκει στην υπηρεσία ΤΕΘΑ του στρατού και έχει μισθωθεί στον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθήνας - και να ενοικιαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στερώντας από τους κατοίκους και τους μαθητές μία απαραίτητη «ανάσα». Οι Σύλλογοι Γονέων των σχολείων και η Ενωση Γονέων όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν προχωρήσει σε πολύμορφες κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, ενώ ζήτησαν και από τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση και να παρέμβουν για την επίλυση του ζητήματος προς όφελος των κατοίκων και των μαθητών.

Τα αιτήματα των φορέων μετέφερε και η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη στον υπουργό ΥΕΘΑ, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε να «παγώσει» τη διαδικασία της διοικητικής αποβολής και να συνεχίσει να ισχύει το καθεστώς του Πολιτιστικού Κέντρου της Ευελπίδων και του Σχολικού Συγκροτήματός ως έχει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ