Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Καταγγέλλουν τις πιέσεις για εφαρμογή της αξιολόγησης

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου στην Τρίπολη, απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής στις πιέσεις για εφαρμογή της «αυτοαξιολόγησης». Η κινητοποίηση έγινε την περασμένη Παρασκευή και παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ.

Στο πλευρό τους βρέθηκε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών που κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αντιπαλέψουν το νέο σχολείο και την αξιολόγηση.

Οι εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν ενάντια στις πιέσεις και στον εκφοβισμό που επιχειρείται από σχολικούς συμβούλους, διευθυντές σχολικών μονάδων και τον Προϊστάμενο Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για συγκρότηση «ομάδων εργασίας» για την αυτοαξιολόγηση. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Περιφερειακό Διευθυντή και τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης, δεσμεύτηκαν ότι θα ανακαλέσουν τις καταληκτικές ημερομηνίες για τη συγκρότηση ομάδων εργασίας και ότι θα δοθούν οδηγίες προς τους σχολικούς συμβούλους να περιορίζονται στην άσκηση του θεσμικού τους ρόλου.

Η ΔΟΕ καλεί τους συλλόγους διδασκόντων που κάτω από πιέσεις συγκρότησαν ομάδες εργασίας, να επαναλάβουν τις συνεδριάσεις και να ανατρέψουν αποφάσεις που ήταν προϊόν των συγκεκριμένων συνθηκών.

Αντιμέτωποι με απειλές βρίσκονται και εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, καθώς, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή Μαγνησίας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ο Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του Νομού έχει στείλει έγγραφο που κάνει λόγο για υποχρεωτική εφαρμογή και συμμετοχή των εκπαιδευτικών στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, με επίκληση του αντιδραστικού Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα ότι η άρνηση ή παρέλκυση εκτέλεσης υπηρεσίας αποτελεί πειθαρχικό αδίκημα... Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι παρόμοια τακτική, με προφορικές εντολές και απειλές περί «πειθαρχικού αδικήματος», ακολουθούν και οι υπόλοιποι σχολικοί σύμβουλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και καλεί τους εκπαιδευτικούς να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες σχολικών συμβούλων και την ΕΛΜΕ Μαγνησίας να τους διαγράψει από μέλη της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ