Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση χαλυβουργών στα διόδια Ελευσίνας

Ανακοίνωση - παρέμβαση της «Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Χαλυβουργίας Ελλάδος»

Οι χαλυβουργοί μοίρασαν υλικό στους διερχόμενους οδηγούς
Οι χαλυβουργοί μοίρασαν υλικό στους διερχόμενους οδηγούς
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργικής», απαιτώντας να αρθούν οι 195 διαθεσιμότητες, και οι εργαζόμενοι της «Χαλυβουργίας», ενάντια στις 90 απολύσεις που ανακοίνωσε ο Μάνεσης. Χτες το πρωί, εργαζόμενοι από τα δυο εργοστάσια έκαναν κοινή κινητοποίηση στα διόδια Ελευσίνας και μοίρασαν ανακοινώσεις στα διερχόμενα οχήματα.

Σε ανακοίνωσή της για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο, η «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Χαλυβουργίας Ελλάδος» σημειώνει: «Επιβεβαιώνονται οι χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, όταν τον Οκτώβρη του 2011 αποκάλεσαν τον Μάνεση "λαγό" των βιομηχάνων και κάλεσαν σε αγώνα για να αντιμετωπίσουν τα αντεργατικά τους σχέδια. Δυστυχώς τότε δε μας άκουσαν και τώρα τα ίδια μέτρα παίρνονται σε μια σειρά επιχειρήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους».

Παράλληλα σημειώνει ότι «παραπλανούν τους εργαζόμενους όταν τους λένε ότι με το φτηνό ρεύμα η επιχείρηση θα ανοίξει δουλειές. Μα το ακριβό ρεύμα φταίει που μια σειρά επιχειρήσεις απολύουν εργάτες ή κλείνουν τελείως; Αν πάρουν, δηλαδή, οι χαλυβουργίες φτηνό ρεύμα την επόμενη μέρα θα βάλει μπροστά η οικοδομή για να πουλάνε οι χαλυβουργίες σίδερο; Μα ποιον προσπαθούν να κοροϊδέψουν;».

Η «Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία Χαλυβουργίας Ελλάδος» καλεί τους εργαζομένους «να κάνουν στην πάντα την πλειοψηφία του Σωματείου που παλεύει για τα συμφέροντα του Μάνεση και μαζί με την Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία, τους δοκιμασμένους στον αγώνα συναδέλφους, να οργανώσουμε τον αγώνα μας».

Σήμερα Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στη «Χαλυβουργική» θα συγκεντρωθούν ξανά στις 11 το πρωί έξω από το εργοστάσιο και την Πέμπτη έχουν Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ