Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΚΔΑΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην Τρίπολη έφεραν αποτέλεσμα. Υστερα από πολυήμερες κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι, οργανωμένοι στο ταξικό τους σωματείο, πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα τους. Σε ανακοίνωσή της, η Σωματειακή Επιτροπή ΚΔΑΥ Τρίπολης χαιρετίζει το ΠΑΜΕ και τους αγρότες του μπλόκου των Βουρβούρων για την έμπρακτη στήριξή τους και την αλληλεγγύη που τους προσέφεραν. Καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση για την ανεργία, στις 6 Μάρτη, στην Τρίπολη.

ΛΑΡΙΣΑ: Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Β. Κεγκέρογλου, ζητάει η Διοίκηση του ΕΚ Λάρισας, για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 640 περίπου εργαζόμενοι στην αλυσίδα Σούπερ - Μάρκετ «ΛΑΡΙΣΑ», η οποία διατηρεί 41 καταστήματα στο Νομό Λάρισας. Η επιχείρηση χρωστάει δεδουλευμένα μέχρι και 8 μηνών και μέσα στο 2013 προχώρησε στην επιβολή δυο φορές ατομικών συμβάσεων, με συνολική μείωση 30% των μισθών, καθώς και σε 50 περίπου απολύσεις. Πάνω από 50 εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε επίσχεση εργασίας και άλλοι σε δικαστήρια. Το ΕΚΛ επισημαίνει ότι «ήδη γίνονται, εξ όσων γνωρίζουμε, συζητήσεις για την πώληση καταστημάτων σε άλλες αλυσίδες Σούπερ - Μάρκετ».

ΦΑΡΜΑΚΟ: Σε εκλογοαπολογιστική συνέλευση καλεί την Κυριακή 9 Μάρτη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος) το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο Αττικής. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα γίνουν από το Σάββατο 29/3 έως την Κυριακή 11/4.

ΔΡΑΜΑ: Αυξημένη συμμετοχή των εργαζομένων καταγράφηκε στις εκλογές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δράμας. Ψήφισαν 111 εργαζόμενοι και εξέλεξαν το νέο ΔΣ του Σωματείου και έναν αντιπρόσωπο για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

ΣΑΜΟΣ: Με συνθήματα όπως «αλληλεγγύη ταξική, κανένα σπίτι να μη χαθεί», «αγώνας τώρα και αλληλεγγύη, κανείς μονάχος στη θύελλα μη μείνει», «οι τράπεζες ληστεύουν το λαό, δε θα πάρουν σπίτι λαϊκό» και με μεγάλη συμμετοχή κόσμου, έγινε την Τρίτη στη Σάμο η κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών του νησιού ενάντια στους πλειστηριασμούς. Το πλαίσιο διεκδίκησης αποφασίστηκε μετά από λαϊκές συνελεύσεις, αλλά και αποφάσεις σωματείων, συλλόγων. Το συνυπογράφουν 26 φορείς του νησιού.

ΙΓΜΕ: Τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο ΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απαξίωση και τη συρρίκνωση του Ινστιτούτου και απαιτούν άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

COCA - COLA: Η Διοίκηση του ΕΚ Λάρισας εκφράζει τη στήριξή της στον πολύμηνο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της Coca - Cola στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Η πληρωμή όλων των συντάξεων του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα γίνει σε όλους τους δικαιούχους σήμερα 27/2, με εξαίρεση των συντάξεων του τ. ΤΑΠ - ΟΤΕ, οι οποίες θα καταβληθούν αύριο 28/2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ