Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ
Καταδικάζουμε την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ψήφισμα καταδίκης της επέμβασης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία συνυπογράφουν 15 Κομμουνιστικές Νεολαίες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της 10ης Συνάντησης Κομμουνιστικών Νεολαιών της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία στις 15 και 16 Φλεβάρη, η πλειοψηφία των Οργανώσεων που συμμετείχαν υιοθέτησαν δύο κοινές ανακοινώσεις, με πρωτοβουλία της ΚΝΕ.

Η πρώτη, που δημοσίευσε χτες ο «Ριζοσπάστης», ήταν ένα κοινό κάλεσμα πάλης προς όλους τους νέους ανέργους και ελαστικά εργαζόμενους, ενάντια στα προγράμματα της ΕΕ για την ανακύκλωση της ανεργίας, υπέρ της διεκδίκησης μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα.

Σήμερα δημοσιεύουμε τη δεύτερη κοινή ανακοίνωση, που καταδικάζει την επέμβαση της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και υπογράφεται από τις εξής Οργανώσεις Νεολαίας:

ΚΝ Αυστρίας (KJOe), COMAC Βελγίου, Νέοι Κομμουνιστές Γαλλίας (MJCF), Σοσιαλιστική Γερμανική Εργατική Νεολαία (SDAJ), ΚΝΕ, Κολεκτίβες Νέων Κομμουνιστών Ισπανίας (CJC), ΚΝ Ισπανίας (UJCE), Μέτωπο ΚΝ Ιταλίας (FGC), ΕΔΟΝ Κύπρου, Αριστερό Μέτωπο Νεολαίας Ουγγαρίας (Baloldali Front), Επαναστατική ΚΝ Ρωσίας - Μπολσεβίκοι (RKSMb), Ενωση ΚΝ Γιουγκοσλαβίας (Σερβία - SKOJ), ΚΝ Σουηδίας (SKU), Νεολαία Τουρκικού ΚΚ (YTKP), Ενωση ΚΝ Τσεχίας (KSM).

Η κοινή ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι Κομμουνιστικές Νεολαίες που υπογράφουμε την παρακάτω ανακοίνωση καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη στρατιωτική επέμβαση της ΕΕ που έχει ξεκινήσει με την αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και κλιμακώνεται τώρα μετά από την απόφαση του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ και με την αξιοποίηση των στρατιωτικών ευρωενωσιακών βάσεων και υποδομών στην Ελλάδα.

Η νέα επέμβαση αποτελεί συνέχεια της εμπλοκής της ΕΕ σε στρατιωτικές επεμβάσεις όπως στο Μάλι, στη συνεχιζόμενη ιμπεριαλιστική απειλή ενάντια στο συριακό λαό, στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τη Λιβύη.

Σηματοδοτεί την ένταση της επιθετικότητας της ΕΕ, μετά και την πρόσφατη ανανέωση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Αμυνας, που αποτελεί ένα ακόμα πιο ισχυρό εργαλείο στα χέρια των ευρωπαϊκών μονοπωλίων για τον ανταγωνισμό τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα, για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση φυσικών πόρων, ενεργειακών κοιτασμάτων και ορυκτού πλούτου, για την ένταση της εκμετάλλευσης των λαών της περιοχής.

Αυτή είναι η ΕΕ, της τάχα "ειρήνης" και "δημοκρατίας". Η συμμετοχή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όχι μόνο δεν εξασφαλίζει την ειρήνη για τους λαούς, αλλά, αντίθετα, τους μπλέκει πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς των καπιταλιστών, αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνων.

Καλούμε τους νέους και τις νέες της Ευρώπης να αντιταχθούν σθεναρά στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ, να καταδικάσουν τη συμμετοχή των χωρών τους στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, να απαιτήσουν καμία εμπλοκή των χωρών τους στις επεμβάσεις.

Να παλέψουν για αποδέσμευση των χωρών τους από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους στις Ενοπλες Δυνάμεις των χωρών που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και αντιτίθενται στην εμπλοκή των χωρών τους στα ιμπεριαλιστικά σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ