Παρασκευή 28 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Προκαταρκτική εξέταση ενάντια σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Προκαταρκτική έρευνα για κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) βρίσκεται σε εξέλιξη και προστίθεται στα συνεχή κρούσματα διώξεων της συνδικαλιστικής δράσης.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, την έρευνα κίνησαν ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών και η ΓΑΔΑ και αφορά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή 14 Φλεβάρη έξω από το κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης, όπου φιλοξενούνταν το συνέδριο του ΣΙΕΙΕ και της Ενωσης με θέμα «Ιδιωτικό σχολείο και ανάπτυξη». Μεταξύ άλλων και με εργαλείο έρευνα του ΙΟΒΕ για τις δημόσιες και ιδιωτικές δαπάνες για την Εκπαίδευση, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων ανέδειξαν στο συνέδριο την πρότασή τους για κρατική χρηματοδότηση όχι μόνο της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Επίσης, επανέλαβαν τη θέση τους για ένταξη του εργασιακού καθεστώτος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στις ρυθμίσεις του γενικού εργατικού δικαίου, με κατάργηση δηλαδή κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Χαιρετισμούς στο συνέδριο είχαν απευθύνει οι υπουργοί Παιδείας και Ανάπτυξης.

Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την Αττική είχαν συγκεντρωθεί στο πεζοδρόμιο έξω από το κτίριο κρατώντας πανό, ενώ δεν τους επιτράπηκε να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ