Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Καταγγέλλει το νέο κρούσμα αστυνομικής βιας

Το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σε βάρος των εργαζομένων Γ. και Π. Σκουτέρη, καταγγέλλει, με χτεσινή της ανακοίνωση, η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να μη ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα. Οι δυο εργαζόμενοι προχτές έγιναν αντικείμενο εξευτελιστικού σωματικού ελέγχου από αστυνομικά όργανα και απειλήθηκαν ότι, αν αναφέρουν το περιστατικό, θα κατηγορηθούν για κατοχή ναρκωτικών, τα οποία θα τοποθετούσαν οι αστυνομικοί στις τσέπες τους.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» υπογραμμίζει ότι «το συγκεκριμένο κρούσμα αυταρχισμού δεν είναι ούτε μεμονωμένο, ούτε τυχαίο. Δυστυχώς, παρόμοια κρούσματα τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο στην Αθήνα. Αποτελούν πλευρά της γενικότερης έντασης των αντιδημοκρατικών μεθόδων και της αστυνομοκρατίας, ενώ εντάσσονται στο κλίμα προετοιμασίας νομοθετικών αλλαγών σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση, όπως ο λεγόμενος τρομονόμος. Η Δημοκρατική Συσπείρωση εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους που έπεσαν θύματα του αυταρχισμού και καλεί όλους τους δημοκράτες και τις δημοκράτισσες να ενεργοποιηθούν για να υψωθεί φραγμός στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης».

Το περιστατικό, επίσης, κατήγγειλαν, κατά τη διάρκεια χτεσινής σύσκεψής τους, τα 16 σωματεία των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ