Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του ΠΣΕ στην Αθήνα

Μέσα σε κλίμα γιορτής και αγωνιστικού ενθουσιασμού, πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ τα εγκαίνια των καινούριων γραφείων του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης, στο Σύνταγμα, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου από όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής της χώρας και από απλούς φίλους και αγωνιστές της ειρήνης. Κοινό αίσθημα όλων των παρευρισκόμενων, η τιμή που έγινε στη χώρα μας να φιλοξενεί την έδρα του ΠΣΕ, αλλά και το χρέος όλων η εγκατάσταση της έδρας στη χώρα μας να είναι η απαρχή για την ανάταση του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος σε ολόκληρο τον κόσμο.

Την εκδήλωση άνοιξε ο ο πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Β. Μαχαίρας, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη αισθάνεται την τιμή που έγινε στο ελληνικό φιλειρηνικό κίνημα με την εγκατάσταση της έδρας του ΠΣΕ στην Αθήνα και υπόσχεται να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις την Εκτελεστική Γραμματεία ώστε να ανταποκριθεί στα σημαντικά της καθήκοντα. Με την ελπίδα ότι οι λαοί θα αποκρούσουν τη νέα ιμπεριαλιστική επίθεση, σας καλωσορίζουμε στην Αθήνα και θα παρακολουθήσουμε τη διάσκεψή σας με ενδιαφέρον και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση των αποφάσεών σας».

Στη συνέχεια το λόγο πήραν τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΣΕ, κάνοντας σύντομες ομιλίες, τονίζοντας όλοι την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το παγκόσμιο κίνημα ειρήνης η μεταφορά της έδρας του ΠΣΕ στην Αθήνα. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν στους παρευρισκόμενους τα λόγια του επίτιμου προέδρου του ΠΣΕ Ρόμε Σάντρα, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα νιώθω πιο δυνατός. Παίρνω δύναμη από το βαθιά ριζωμένο φιλειρηνικό κίνημα που υπάρχει στη χώρα σας, παράδειγμα για τους λαούς όλου του κόσμου. Η Αθήνα μπορεί να γίνει το κέντρο του παγκόσμιου αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, από όπου θα μπορούμε να κινητοποιούμε τους λαούς όλου του κόσμου στον αγώνα τους ενάντια στη "νέα τάξη πραγμάτων"».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο Ορ. Κολοζώφ μέλος του ΠΓ της Κε του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, ο Π. Κοσιώνης βουλευτής του ΚΚΕ, ο Ν. Σοφιανός Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ο Ευρ. Στυλιανίδης βουλευτής της ΝΔ, εκπρόσωποι της ΤΑ, άνθρωποι από τους χώρους της Τέχνης και των Γραμμάτων και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι μαζικών φορέων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ