Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Συμπρωταγωνιστής στο θέατρο

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο δικομματικό θέατρο αποπροσανατολισμού και πόλωσης διαδραματίζει ο Κ. Καραμανλής, ανταποκρινόμενος με προθυμία στο παιχνίδι εξαπάτησης που στήνει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να επανακτήσει το «χαμένο» έδαφος στη μάχη των εντυπώσεων και να εμφανιστεί ως ο «αντίπαλος» της κυβέρνησης και να συγκρατήσει τον «κόσμο της παράταξης». Παρά τις υποκριτικές διακηρύξεις ότι δήθεν δεν ακολουθεί τον Κ. Σημίτη στην πόλωση και το φανατισμό, ο πρόεδρος της ΝΔ δε διστάζει να αναλαμβάνει το ρόλο του «δεύτερου παίκτη» προκειμένου να λειτουργήσει το παιχνίδι εξαπάτησης και εμπαιγμού των λαϊκών μαζών.

Αν και βρισκόταν στο Βελιγράδι ο Κ. Καραμανλής, δε δίστασε να «απαντήσει» στη χτεσινή ομιλία του Κ. Σημίτη, συναγωνιζόμενος σε υποκρισία και φραστική οξύτητα και χαρακτηρισμούς και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο. Χαρακτήρισε τα όσα είπε ο πρωθυπουργός «κηρύγματα μισαλλοδοξίας και διχασμού», «παραλήρημα που επιχειρεί να διχάσει τους Ελληνες», διαπιστώνοντας ότι «με αυτά ο κ. Σημίτης έγραψε την πιο μελανή σελίδα της πολιτικής του παρουσίας». Η παραποίηση της Ιστορίας, πρόσθεσε, είναι η ύστατη προσπάθεια για να γαντζωθεί στην εξουσία. Ταυτόχρονα, δεν παρέλειψε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως «η δύναμη που ενώνει», λέγοντας: «Ως ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας έρχομαι όχι για να διχάσω τους Ελληνες αλλά για να τους ενώσω». Φυσικά η κυβέρνηση δεν έχασε ευκαιρία και διά του εκπροσώπου της ανταπάντησε στο ίδιο μήκος κύματος. Ο Δ. Ρέππας απέδωσε τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ στην ανάγκη να βρει διέξοδο μετά τη «δεινή κοινοβουλευτική ήττα» που υπέστη, ενώ σημείωσε υπεροπτικά ότι «η Ιστορία καταγράφει αρχηγούς της ΝΔ που δηλώνουν "εν αναμονή" ή "επόμενοι" πρωθυπουργοί, για να καταλήξουν τελικά να είναι οι προηγούμενοι αρχηγοί της».

Την ίδια στιγμή, όμως, στο εσωτερικό της ΝΔ έχει αρχίσει πάλι ένας νέος κύκλος γκρίνιας και εσωστρέφειας, ενώ «ξυπνούν» οι αμφιβολίες για το αν τελικά ο Κ. Καραμανλής μπορεί να οδηγήσει το κόμμα στην εξουσία. Πάντως, η Ρηγίλλης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την τακτική και θα επικεντρώσει στο να τρωθεί η αξιοπιστία του ίδιου του Κ. Σημίτη.

Τη στάση της ΝΔ υπερασπίστηκε με απανωτές συνεντεύξεις του στα ερτζιανά ο Γ. Σουφλιάς, αναλαμβάνοντας δράση στα νέα καθήκοντά του. Ερμηνεύοντας την εμφάνιση του Κ. Σημίτη στη Βουλή είπε ότι «υπάρχει εσωτερικό πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ περισσότερο απ' ό,τι φαίνεται». Ο Μ. Εβερτ καταλόγισε στον Κ. Σημίτη προσπάθεια αποπροσανατολισμού «από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό», ενώ πρόσθεσε ότι «δε θα του κάνουμε τη χάρη να τον παρακολουθήσουμε στο κλίμα οξύτητας που επιθυμεί να δημιουργήσει».

Από την πλευρά της η Ντ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι ο Κ. Σημίτης ακολούθησε «μια παλιά, δοκιμασμένη πολιτική συνταγή του Κώστα Λαλιώτη, που όμως έχει ελάχιστες πιθανότητες επιτυχίας», ενώ ο Π. Τατούλης δήλωσε χτες (στο ΣΚΑΪ) ότι «είναι λάθος η επικοινωνιακή ομάδα της ΝΔ να απαντάει στο σκληρό ροκ με μουσική δωματίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ