Πέμπτη 13 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα σχολεία στην Κεφαλονιά

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, πραγματοποίησαν χτες η τοπική ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι γονέων και μαθητών. Από τους συγκεντρωμένους εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για τη συνεχιζόμενη «αναγκαστική αργία» σχολείων στο νομό, για τα προβλήματα στην ασφάλεια, για τις διπλοβάρδιες και τις παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αλλά και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, διεκδικήθηκαν μόνιμη σταθερή εργασία, ουσιαστικοί έλεγχοι, αντισεισμική θωράκιση και ασφάλεια των σχολείων και των μεταφορών, επίσπευση των αναγκαίων νέων σχολικών συγκροτημάτων και η αντικατάσταση των ανθυγιεινών κοντέινερς.

Επίσης, απαιτήθηκαν μέτρα (στέγαση, σίτιση), ρύθμιση για όλους τους μαθητές, χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις για τη Γ΄ και Α΄ Λυκείου και εισαγωγή σε ΑΕΙ - ΤΕΙ με ποσόστωση. Ακόμα, ζητήθηκε να δοθεί στη δημοσιότητα η πρόταση της ΔΔΕ προς το υπουργείο Παιδείας για την εισαγωγή των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και να μην "βάζει πλάτη" στις αντιλαϊκές - αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις, που προωθούνται με πρόσχημα το σεισμό (π.χ. κατάργηση κανονικών αδειών, ωράρια 8 το πρωί με 8 το βράδυ κ.λπ.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ