Τρίτη 15 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Λίμνη των Κύκνων» στον πάγο

Μετά από δέκα χρόνια, η Ελλάδα φιλοξενεί και πάλι το χορευτικό πατινάζ. Το Μπαλέτο Πάγου της Αγίας Πετρούπολης, θα παρουσιάσει τη «Λίμνη των Κύκνων» σε μουσική Τσαϊκόφσκι. Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (5 έως 10 του Ιούνη) και στο Θέατρο Νταμάρι της Θεσσαλονίκης (13 έως 15 Ιούνη). Το μπαλέτο, που έχει δώσει πάνω από 5.000 παραστάσεις σε όλο τον κόσμο, αποτελείται από τριάντα πέντε χορευτές, οι οποίοι θα χορέψουν, σε ειδικά διαμορφωμένες πίστες πάγου.

Χορογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Μπαλέτου, είναι ο Κονσταντίν Ρασάντιν, ο οποίος υπήρξε πρώτος χορευτής των μπαλέτων Κίροφ της Αγίας Πετρούπολης και για πολλά χρόνια συνεργάτης θρυλικών χορευτών, όπως των: Νουρέγιεφ, Μπαρίσνικοφ και Μακάροβα. Ο Ρασάντιν ακολουθεί πιστά την παράδοση των κλασικών χορογραφιών των Κίροφ και τις αναδεικνύει μέσα από τη μαγευτική τεχνική του πατινάζ.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 18 Μάη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα προμηθεύονται από τα ταμεία του «Παλλάς», τα «Virgin Megastores», το δημαρχείο Πετρούπολης, το δισκοπωλείο «Must & Music Works» στην Πετρούπολη και το Θέατρο Πέτρας τις ημέρες των παραστάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ