Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Νέος γύρος συνομιλιών τον Απρίλη

Ενώ το Ισραήλ κάνει σχέδια για στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν εντός του 2014!

BIENΝΗ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Σε νέο γύρο διαπραγμάτευσης για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα στις 7 ως 9 Απρίλη συμφώνησαν χτες στη Βιέννη οι αντιπροσωπείες αξιωματούχων από την Ομάδα των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της Γερμανίας (Ομάδα 5 + 1), παρουσία του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών Τζαβάντ Ζαρίφ και της επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Κάθριν Αστον.

Ο Ζαρίφ εξέφρασε κατανόηση για τις ανησυχίες ξένων αξιωματούχων σχετικά με τον υπό ολοκλήρωση ιρανικό πυρηνικό αντιδραστήρα στο Αράκ (νοτιοδυτικά της Τεχεράνης), σημειώνοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να εξαλείψει τους φόβους πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα για την κατασκευή όπλων.

Η Αστον μίλησε για «εποικοδομητικές και χρήσιμες συζητήσεις».

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις προκάλεσαν την αντίδραση του Ισραήλ. Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Αμυνας Μόσε Γιάλον έδωσαν εντολή στο στρατό να συνεχίσει τις προετοιμασίες «για πιθανή στρατιωτική επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις» εντός του τρέχοντος έτους(!), προβλέποντας ότι το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης θα ανερχόταν σε περίπου 2.890.000 δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ