Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Απεργία ενάντια στην ανεργία νέων και γυναικών

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων προκάλεσε το χτεσινό κάλεσμα του συνδικάτου μεταλλεργατών NUMSA για 24ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκρηκτική ανεργία που πλήττει κατά 71% τους νέους ηλικίας 15 έως 29 ετών.

Παράλληλα με τη χτεσινή απεργία κατά της ανεργίας, συνεχίζεται εδώ και πολλές βδομάδες η απεργία που έχουν κηρύξει από τα τέλη Γενάρη οι εργαζόμενοι στα ορυχεία πλατίνας που εκμεταλλεύονται μια χούφτα πολυεθνικές στη Ν. Αφρική, με κεντρικό αίτημα το διπλασιασμό του πενιχρού μισθού και τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας που στέλνουν πρόωρα στο θάνατο κάθε χρόνο εκατοντάδες εργάτες.

  • Παράλληλα, χτες δημοσιοποιήθηκε πολυσέλιδη έκθεση της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Διαφθοράς Τούλι Μαντονσέλα, με την οποία κρίνεται πως ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμα «επωφελήθηκε αδικαιολόγητα» από κρατική χρηματοδότηση (!) ύψους 23.000.000 δολαρίων για την «αναβάθμιση της ασφάλειας» κατά την ανακαίνιση της ιδιόκτητης πολυτελούς βίλας του, εξοπλίζοντάς την εκτός των άλλων με πισίνα, στάβλο και αμφιθέατρο...

Στην έκθεση που δημοσιοποιήθηκε, μόλις έξι βδομάδες πριν τις εκλογές της 7ης Απρίλη, κατηγορείται ο πρόεδρος για συμπεριφορά «ασυμβίβαστη προς το αξίωμά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ