Παρασκευή 21 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Διεκδικεί άλλο μείγμα διαχείρισης

Κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ πραγματοποιήθηκε χτες, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μάη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φ. Κουβέλης δέχτηκε κριτική για δυσλειτουργίες στη σχέση κοινοβουλευτικής ομάδας και εκτελεστικής επιτροπής. Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναμάσησε το παραμύθι για δυνατότητα διαχείρισης της κρίσης που τάχα «θα επιμερίζει δίκαια τα βάρη και τις θυσίες» και μάλιστα επικαλέστηκε σαν απόδειξη αυτού την απόφαση για επιστροφή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος της οποίας την πατρότητα διεκδίκησε. «Να σε κάψω, να σ' αλείψω λάδι» δηλαδή, αφού η ΔΗΜΑΡ συνέβαλε στο τσάκισμα του λαού, τώρα κομπάζει για τα ψίχουλα με τα οποία επιχειρείται να εξευμενιστεί η λαϊκή οργή. Υπερασπιζόμενος ένα μείγμα διαχείρισης περισσότερο προσανατολισμένο στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, ομολόγησε ότι και με αυτό ο λαός θα χειμάζεται: « ...η λογική της λιτότητας ...να αντικατασταθεί από μια πολιτική που θα συνδέει τη δημοσιονομική προσαρμογή με την ανάπτυξη (...) η συνταγή "πρώτα δημοσιονομική πειθαρχία και μετά ανάπτυξη" πρέπει να αλλάξει. Η απάντηση οφείλει να συνδυάσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση με την ανάπτυξη και την αύξηση της απασχόλησης».

Ζήτησε ακόμα Δημόσιο - αρωγό στην «υπεύθυνη επιχειρηματικότητα» (για να διαχωρίζεται λεκτικά αφού δεν μπορεί επί της ουσίας με την «υγιή» επιχειρηματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ), μεγιστοποίηση του επενδυτικού αποτελέσματος της πολιτικής αποκρατικοποιήσεων κ.ά.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για «πολιτική που συνδυάζει την οικονομική αναποτελεσματικότητα με την κοινωνική αδικία». Οτι δηλαδή με την πολιτική της δεν επιτυγχάνεται ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας με χειραγώγηση του λαού που θα βυθίζεται στη φτώχεια. Εξωραΐζοντας προκλητικά τη λυκοσυμμαχία ισχυρίστηκε ότι «μόνο μια ισχυρή Ευρώπη μπορεί να δώσει λύσεις στα ζητήματα της φτώχειας και της βιώσιμης ανάπτυξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ