Τρίτη 25 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΟΪΝΓΚ 777 «ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ»
Ανακοίνωση ότι «έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό»

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.--

Ανακοίνωση ότι «η πτήση ΜΗ 370 κατέληξε στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» έκανε χτες αργά το απόγευμα (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ναζίμπ Ραζάκ. Ωστόσο, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, οι αρχές δεν είχαν δώσει περαιτέρω στοιχεία ή διευκρινίσεις, εξηγώντας τη βεβαιότητα με την οποία ο Μαλαισιανός ηγέτης επικαλέστηκε «νέα στοιχεία» που οδήγησαν στο παραπάνω συμπέρασμα.

Ο Ραζάκ αναφέρθηκε (γενικά) σε στοιχεία που έδωσε η βρετανική εταιρεία που παρείχε δεδομένα από τους δορυφόρους (Air Accidents Investigation Branch and Inmarsat), που συνηγορούσαν ότι το αεροσκάφος πέταξε τελικά στο νότιο αεροδιάδρομο (και όχι το βόρειο που διέσχιζε την ηπειρωτική Ασία) και «η τελευταία του θέση ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ της Αυστραλίας». «Πρόκειται για μακρινή τοποθεσία, πολύ μακριά από σημεία προσγείωσης. Γι' αυτό είναι με βαθιά θλίψη και λύπη που πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με αυτά τα νέα δεδομένα, η πτήση "κατέληξε" στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» υπογράμμισε, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Πάντως, νωρίτερα χτες από το πρωί, συνεχίζονταν οι πληροφορίες για αντικείμενα που εντόπιζαν κατά καιρούς διάφοροι δορυφόροι που είχαν διατεθεί για τη συνέχιση των ερευνών από Κίνα, Γαλλία, Αυστραλία κτλ. Ωστόσο, τις περισσότερες από αυτές τις ειδήσεις τις διαδέχονταν διαψεύσεις ή νέες ανακοινώσεις ότι θαλάσσια ή εναέρια σκάφη που έσπευδαν στα σημεία δεν εντόπιζαν τελικά κάτι.

Ο Ραζάκ είπε πως οι «Μαλαισιανές αερογραμμές» ενημέρωσαν για τα νέα στοιχεία τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων (ταξιδιωτών και πληρώματος) στο Μπόινγκ 777, οι οποίοι μάλιστα μεταφέρονταν με πτήση «τσάρτερ» στην Αυστραλία, δηλαδή το κοντινότερο σημείο στην περιοχή όπου είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες τις τελευταίες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ