Κυριακή 20 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ - ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η «μητέρα» όλων των μαχών

Δυο μέρες και... σήμερα έμειναν μέχρι να πέσει η αυλαία της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης σε συλλογικό επίπεδο. Μπάγερν Μονάχου και Βαλένθια «συγκρούονται» την ερχόμενη Τετάρτη με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Ευρώπη. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ (21.45 ΜΕΓΚΑ) που θα γίνει στο στάδιο «Μεάτσα» του Μιλάνου, για τρίτη φορά στην ιστορία του θεσμού, αναμένεται να... τραβήξει τα βλέμματα πολλών φίλων του ποδοσφαίρου και τα προγνωστικά είναι δύσκολα.

Από το 1956 που ξεκίνησε η διοργάνωση με την ονομασία «Κύπελλο Πρωταθλητριών» έως και σήμερα είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δύο ομάδες σε ένα γήπεδο που έχει 31 χρόνια να φιλοξενήσει τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάλιστα, οι «νυχτερίδες» πανηγύρισαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την πρόκρισή τους στην τελική φάση του θεσμού, καθώς πέρσι είχαν αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης. Από την άλλη, οι Βαυαροί, φτάνουν για 7η φορά στον τελικό της διοργάνωσης και ευελπιστούν να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Πάντως όσον αφορά τη διοργάνωση, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ΟΥΕΦΑ, Λέναρτ Γιόχανσον, σε γερμανική εφημερίδα, αναμένεται μείωση των ομάδων που συμμετέχουν στην κορυφαία διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου», αρχής γενομένης από το 2003, καθώς, όπως τόνισε: «Είναι μια διοργάνωση πρωταθλητών και γι' αυτό θα πρέπει να περιορίσουμε τον αριθμό των συμμετοχών. Κατά πάσα πιθανότητα θα επανέλθουμε στα παλιά, με τις πρωταθλήτριες και μόνο ομάδες να παίρνουν μέρος στο θεσμό. Μ' αυτό τον τρόπο θα γίνονται όλοι οι αγώνες την ίδια μέρα. Αλλωστε, υπάρχουν πολλοί, που υποστηρίζουν, πως το πολύ ποδόσφαιρο στην τηλεόραση κάνει κακό στο άθλημα και έχουν δίκιο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ