Σάββατο 12 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εντονες αντιδράσεις για την εγκύκλιο αναπλήρωσης διδακτικών ωρών

Ως «απύθμενη υποκρισία» χαρακτηρίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ την κίνηση της κυβέρνησης να επιβάλει μαθήματα στις διακοπές του Πάσχα στα σχολεία όπου έγινε κατάληψη. Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί άμεσα την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη εγκύκλιο για τη λεγόμενη αναπλήρωση των διδακτικών ωρών. Καλεί παράλληλα γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές να οργανώσουν κινητοποιήσεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.ά. ενάντια στην αντιεκπαιδευτική, αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης που εκφράζεται και με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ τονίζει: «Δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τις χαμένες διδακτικές ώρες, για τα μαθήματα που δεν έγιναν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς και κάθε σχολική χρονιά εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι χαμένες διδακτικές ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, από την εγκληματική ταξική πολιτική της κυβέρνησης που διορίζει εκπαιδευτικούς ακόμα και μετά τα Χριστούγεννα!!! Ακόμα και τώρα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών.

Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας ήταν έτοιμοι να κόψουν χιλιάδες διδακτικές ώρες από τα παιδιά μέσω της "Λευκής βδομάδας" χάριν της κερδοφορίας των μεγαλοξενοδόχων και του τουριστικού κεφαλαίου.

Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση, μέσω της λεγόμενης αναπλήρωσης μαθημάτων, θέλει να τιμωρήσει τους μαθητές που αμφισβητούν την πολιτική της στο σχολείο και το "μέλλον" που επιφυλάσσει το σύστημα γι' αυτά. Ταυτόχρονα θέλει να τιμωρήσει και τους εκπαιδευτικούς που δεν ανέδειξαν όλες εκείνες τις "καινοτόμες δραστηριότητες" που προβλέπει το "νέο σχολείο" ώστε να αποτρέψουν ή να ποινικοποιήσουν τους μαθητικούς αγώνες.

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων, στο πλαίσιο της δικής τους αρμοδιότητας και ευθύνης, το πρόβλημα της αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών το έχουν αντιμετωπίσει επανειλημμένα και αποτελεσματικά. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ελάχιστο αριθμό ημερών (2 ή 3 μέρες) που αναπληρώνεται με μια σχετική ευκολία», σημειώνει μεταξύ άλλων η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Η ΑΣΓΜΕ

Με ανάλογη ανακοίνωση και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) σημειώνει μεταξύ άλλων: «Κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας διαπιστώνουν πρόβλημα και ανάγκη αναπλήρωσης χαμένων ωρών, αλλά επιμένουν στις εξετάσεις της Α' Λυκείου με την "Τράπεζα θεμάτων" που θα τσακίσει τους νέους μαθητές»!

Η ΑΣΓΜΕ απαιτεί να αποσυρθεί το ΠΔ για την αναπλήρωση και ακόμα: «Να εξεταστούν οι μαθητές της Α΄ Λυκείου όπως και τα προηγούμενα χρόνια με θέματα που θα βάλει αποκλειστικά ο διδάσκοντας και όχι με βάση την τράπεζα θεμάτων. Να εξεταστούν οι μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου σ' αυτά που έχουν διδαχθεί και όχι σε αυτά που θα έπρεπε να έχουν διδαχθεί.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να ενημερώσουν για την ουσία της εγκυκλίου όλη τη σχολική κοινότητα και να οργανώσουν κινητοποιήσεις, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.ά. προκειμένου να μην οδηγηθούν τα παιδιά μας στο σύγχρονο μορφωτικό Καιάδα, να μην επιβληθεί σιγή νεκροταφείου μέσα στα σχολεία. Οχι στα μαθήματα υποταγής για τα παιδιά μας, ναι στα μαθήματα της ζωής και της γνώσης», απαιτεί η ΑΣΓΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ