Πέμπτη 17 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΙΒΑΝΟΣ
Διαδικασία εκλογής Προέδρου

ΒΗΡΥΤΟΣ.--

Στις 23 τρέχοντος μηνός ξεκινά στο κοινοβούλιο του Λιβάνου η μακρά διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της χώρας, καθώς η θητεία του απερχόμενου Μισέλ Σουλεϊμάν εκπνέει στις 25 Μάη.

Ο Ναμπίλ Μπέρι, πρόεδρος του κοινοβουλίου ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας για την ερχόμενη Τετάρτη, αφού προηγουμένως ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων και τον μαρονίτη Πατριάρχη Μπεκάρα Ράι για την ημερομηνία των εκλογών που θα διεξαχθούν σε μία κρίσιμη γεωπολιτικά συγκυρία για μια χώρα που είναι άμεσος αποδέκτης του πολέμου στη Συρία. Αφ' ενός επειδή φιλοξενεί ήδη στο έδαφός της, παρά τα πενιχρά μέσα, πάνω από 1.000.000 Σύρους πρόσφυγες, αφ' ετέρου γιατί μεθοριακές περιοχές της χώρας που συνορεύουν με τη Συρία έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο της βίας ισλαμιστών μισθοφόρων που προσπαθούν να δημιουργήσουν λαϊκές αντιδράσεις κατά της ενεργού συμμετοχής της Χεζμπολάχ στο πλευρό του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ και του συριακού στρατού.

Σύμφωνα με την «παράδοση», ο Πρόεδρος του Λιβάνου πρέπει να προέρχεται από τη χριστιανική κοινότητα των Μαρονιτών και εκλέγεται με την πλειοψηφία των μελών του κοινοβουλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ