Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Επικοινωνιακά... μεθεόρτια

Τα... μεθεόρτια των όσων συνέβησαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διεξαγωγή του ημιτελικού Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού (1-0) περιλάμβαναν το γνωστό επικοινωνιακό πόλεμο από τους δυο εμπλεκόμενους είτε μέσω επίσημων ανακοινώσεων είτε δηλώσεων και σχολιασμού των συμβάντων.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού και αφού η... παράσταση εντός σταδίου έλαβε τέλος περασμένα μεσάνυχτα της Τετάρτης, δουλειά έπιασαν τα επικοινωνιακά επιτελεία των δύο ΠΑΕ προκειμένου να δώσουν τη δική τους συνέχεια. Ο Ολυμπιακός εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση που κάνει λόγο για «αλητεία» και «μπράβους», ενώ υπάρχει και ειρωνική αναφορά στα σχέδια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου που πρότειναν πρόσφατα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός. Παράλληλα προχώρησε σε επίσημες καταγγελίες που αφορούν προπηλακισμό των Βαλντέζ - Μανιάτη στη φυσούνα από ανθρώπους των γηπεδούχων καθώς και ρατσιστική συμπεριφορά οπαδών προς τον Σαλίνο. Από πλευράς ΠΑΟΚ επίσημη αντίδραση για τα συμβάντα δεν υπήρξε, με τους διοικούντες της ομάδας να στέκονται περισσότερο στην επιτυχία.

  • Σε επτά συλλήψεις πριν και κατά τη διάρκεια του ημιτελικού της Τούμπας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ο 36χρονος που φέρεται να πέταξε και τη σακούλα με τα ψάρια στον πάγκο του Ολυμπιακού. Σημειώνεται ότι ομάδες χούλιγκανς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ συνεπλάκησαν κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον αγώνα, στο κέντρο της Μυτιλήνης και στο Ηράκλειο Κρήτης, στην πλατεία Κορνάρου.
  • Στην πεπατημένη της καταδίκης των όσων συνέβησαν και στην υπόσχεση για σύσκεψη αρμοδίων μετά το Πάσχα κινήθηκε η αντίδραση της επίσημης πολιτείας για τα γεγονότα της Τούμπας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Αθλητισμού στο ρ/σ «NovaΣΠΟΡ FM 94,6».
Στο... μισό ΟΑΚΑ ο τελικός

Τα όσα έγιναν στην Τούμπα σε συνδυασμό με το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη διεξαγωγή του τελικού μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ (είναι προγραμματισμένος για τις 26 Απρίλη) προκάλεσαν αναστάτωση στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ο φόβος για ανάλογες σκηνές επέσπευσε τις καθιερωμένες διαδικασίες που υπάρχουν για τέτοια παιχνίδια, με την πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας να γίνεται χτες. Αν και αρχικά το φως είδαν σενάρια για αλλαγή έδρας και ημερομηνίας, ωστόσο αποφασίστηκε αρχικά να παραμείνουν ως έχουν έδρα και ημερομηνία αλλά να μειωθεί κατά πολύ το αρχικό πλάνο για τη διανομή των εισιτηρίων. Ετσι, οι δυο ομάδες θα πάρουν από 21.300 εισιτήρια και όχι από 23 - 24.000 που είχαν ζητήσει, με την Αστυνομία να ζητάει τη συγκεκριμένη μείωση. Επίσης γνωστοποιήθηκε ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού θα έχουν το πέταλο προς τον ηλεκτρικό και οι αντίστοιχοι του ΠΑΟΚ αυτό προς την Κηφισίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ερυθρόλευκη» απάντηση στον Φοίνικα (2020-07-03 00:00:00.0)
Τα μεθεόρτια του ντέρμπι... (2019-02-15 00:00:00.0)
Ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (2016-10-05 00:00:00.0)
Ζητείται... πρωτοπόρος (2014-05-03 00:00:00.0)
Πρεμιέρα σε Περιστέρι, Τούμπα (2014-04-30 00:00:00.0)
Αλλαγή σκηνικού (2010-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ