Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Προεξοφλούν την επανεκλογή του Μπουτεφλίκα

ΑΛΓΕΡΙ.--

Με «σημαδεμένα» χαρτιά φαίνεται πως διεξήχθησαν χτες στην Αλγερία οι φετινές προεδρικές εκλογές, καθώς όλοι προεξοφλούσαν ως βέβαιη την επανεκλογή του 77χρονου απερχόμενου προέδρου (που μονοπωλεί τον προεδρικό θώκο από το 1999) Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.

Η πιθανή επανεκλογή του Μπουτεφλίκα - που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, πέραν των άλλων, και σοβαρά προβλήματα υγείας - θεωρείται βέβαιο πως θα παρατείνει τον εγκλωβισμό της εργατικής τάξης στη μέγγενη της φτώχειας και της υψηλής ανεργίας, παρά τον τεράστιο πετρελαϊκό πλούτο που λυμαίνεται η ντόπια αστική τάξη, εφόσον βεβαίως δεν κλιμακωθεί η αγωνιστικότητα προοδευτικών λαϊκών κινημάτων.

Από νωρίς πάντως χτες η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες ήταν μικρή, καθώς αρκετοί φάνηκαν να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα υποψηφίων κομμάτων της αντιπολίτευσης για μποϊκοτάρισμα των εκλογών, καταγγέλλοντας βία, νοθεία και περιστολή της ελευθερίας του λόγου και των πολιτικών ελευθεριών. Προχτές, μία μέρα μετά από την ολοκλήρωση της υποτιθέμενης προεκλογικής εκστρατείας, η αστυνομία διέλυσε βίαια διαδήλωση υποστηρικτών της αντιπολίτευσης στο κέντρο της πρωτεύουσας, στο Αλγέρι, προβαίνοντας σε συλλήψεις ανεξακρίβωτου αριθμού ατόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ