Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Ψηφοδέλτιο μάχης στον Πειραιά για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης

Στα χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ αναφέρθηκε η υποψήφια δήμαρχος Πειραιά Ελπίδα Παντελάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Παρουσιάζουμε σήμερα το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο του Πειραιά, ένα ψηφοδέλτιο διαφορετικό από όλα τα άλλα. Η διαφορετικότητά του βρίσκεται στο ότι είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, που εκφράζει ένα άλλο όραμα για την ελληνική κοινωνία. Ενα όραμα που βασίζεται στην επιστημονικά αποδεδειγμένη αναγκαιότητα αλλά και επικαιρότητα ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, που τα μέσα παραγωγής θα ανήκουν στους εργαζόμενους, η παραγωγή και η κατανομή θα σχεδιάζονται με βάση τις δικές τους ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών και τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας θα βρίσκονται στον έλεγχο και την ιδιοκτησία των παραγωγών του πλούτου. Αυτός ο δρόμος μπορεί να απαλλάξει το λαό από τα βάσανά του και να δημιουργήσει συνθήκες ευημερίας για όλους.

Το ψηφοδέλτιό μας στελεχώνεται από εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, νέους, που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται. Το σύνολο των υποψηφίων δίνει αυτήν την πολιτική μάχη με τη σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια που αρμόζει σε αγωνιστές και την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί, σαν μία γροθιά θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα, τις Λαϊκές Επιτροπές, οργανώνοντας και στηρίζοντας κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική. Οι πράξεις μας αποτελούν εγγύηση ότι και στη συνέχεια θα κοντράρουμε με αυτήν την πολιτική, δεν μπορούν να μας βάλουν "στο χέρι", θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ανάσες επιβίωσης για τη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να σταθεί όρθια και να τους αντιπαλέψουμε μαζί».

Δύο κόσμοι σε σύγκρουση


Η υποψήφια δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτωπα πάλης όπου δόθηκαν μάχες την προηγούμενη περίοδο, τόνισε: «Στον Πειραιά συγκρούονται δύο κόσμοι! Από τη μία ο κόσμος του μόχθου και της βιοπάλης για την επιβίωση και από την άλλη ο κόσμος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον Πειραιά και στάθηκε ιδιαίτερα στις «μεγάλες μπίζνες» για τα κέρδη του κεφαλαίου σε βάρος του λαού. «Η ιδιωτικοποίηση, είπε, του Λιμανιού, όπως κι αν τη βαφτίζουν, με ή χωρίς δημόσιο έλεγχο, έχει τη συμφωνία και την υπογραφή όλων στην ΕΕ, με εξαίρεση το ΚΚΕ. Οσο αυτοί μιλάνε για ανάπτυξη μέσα από την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, τόσο οι εργαζόμενοι πρέπει να "κουμπώνονται" και να συνειδητοποιούν ποιοι ευθύνονται γι' αυτό που ζουν». «Απαιτούμε, τόνισε, η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ να πάρουν πίσω την απόφαση για την προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια παραπέρα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ. Να μην προχωρήσει η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO και η παράδοση του δυτικού προβλήτα ΙΙΙ. Αμεσα μέτρα στήριξης της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας. Δεν αποδεχόμαστε καμία μορφή διείσδυσης των μονοπωλίων, είτε με τη μορφή της άμεσης ιδιωτικοποίησης, είτε με τη μορφή της παραχώρησης, είτε με τη μορφή της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Λιμάνια 100% δημόσια στην υπηρεσία του λαού».

Αναφερόμενη στους υποψηφίους των άλλων κομμάτων τόνισε: «Ολοι τους έχουν κοινό όραμα και στρατηγική την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου, με όποια "μάσκα" κι αν εμφανίζονται, και ο υποψήφιος της ΝΔ και σημερινός δήμαρχος, κ. Μιχαλολιάκος, και ο "αριστερός" κ. Δρίτσας και ο υπερκομματικός "φέρελπις" κ. Μώραλης που βέβαια στο ψηφοδέλτιό του συμμετέχουν δοκιμασμένα στην αντιλαϊκή πολιτική και στην υπεράσπιση των μεγάλων συμφερόντων στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών σηματοδοτεί το μέγεθος των συμφερόντων που διακυβεύονται στον Πειραιά και τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς για τη μοιρασιά της πίτας. Ολοι τους διαφέρουν μόνο στους τρόπους υλοποίησης και στο ποια τμήματα του κεφαλαίου εξυπηρετεί η πολιτική τους. Η ίδια η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων τους αποδεικνύει ότι πρόκειται για συγκοινωνούντα δοχεία στη δίνη συναλλαγών, πιέσεων και εκβιασμών. Προτείνουν δήθεν νέες πολιτικές με πολύ "μπαγιάτικα" υλικά. Τάζουν "θάλασσες" ανάπτυξης όταν ο λαός πνίγεται στα "κύματα" της αντιλαϊκής τους πολιτικής. Το όραμά τους είναι εφιάλτης για τα λαϊκά στρώματα».

Κάλεσε, τέλος, τους Πειραιώτες να ψηφίσουν με βάση τα πραγματικά ταξικά τους συμφέροντα. Να απαντήσουν και με την ψήφο τους στην επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, την ΕΕ, το πολιτικό τους προσωπικό στους δήμους, στις περιφέρειες και την Ευρωβουλή και τα τσιράκια του συστήματος τη φασιστική - εγκληματική Χρυσή Αυγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ