Κυριακή 27 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποτάμια και γέφυρες για όλες τις αντιλαϊκές όχθες...
Το «Ποτάμι» λοξοκοιτάζει και στις δύο ...όχθες

Βέβαια, τέτοιες συνεργασίες θέλει και το «Ποτάμι», εξ ου και ρίχνει γέφυρες δεξιά και αριστερά για την επομένη των εκλογών.

Ενδεικτικά, μιλώντας την Τρίτη στον ΑΝΤ1 ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως σε ό,τι αφορά την πορεία της χώρας, ο ίδιος δεν είναι «ούτε με το δεξιό λάθος, ούτε με το αριστερό λάθος». Συμπλήρωσε ότι εάν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ή ο ΣΥΡΙΖΑ «μας πουν συγκεκριμένες προτάσεις, θα δούμε με ποιον θα συνεργαστούμε».

Αφήνοντας όλες τις πόρτες ανοιχτές για ευρύτερα κομπρεμί μπρος στη δυνατότητα να ασκήσει αστική διακυβέρνηση, πρόσθεσε ότι «θα συμμαχήσουμε και με παλιούς, εκείνους που θα παραμερίσουν τις αρτηριοσκληρωτικές φωνές στα κόμματα (...) Οι θετικοί άνθρωποι θα συνεργαστούμε για να δώσουμε τις λύσεις. Ετσι προχωρούν παντού στην Ευρώπη». Ισχυρίστηκε μάλιστα πως ο ίδιος δεν έχει ανάγκη από θέσεις. «Δεν θα γίνω υπουργός» είπε, ωστόσο απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα εάν στοχεύει στην πρωθυπουργία.

Ρίχνουν κι άλλοι «γέφυρες»

Και ο μύλος συνεχίζεται: Μιλώντας την Τετάρτη στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματός του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έκανε άνοιγμα στους «πολιτευτές που κόβονται από τα άλλα κόμματα στη Θράκη, επειδή δεν προσκυνούν το τουρκικό προξενείο», παρεμβαίνοντας στο θέμα που ανέκυψε με την απόσυρση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν.

Την ίδια μέρα, ο Βύρων Πολύδωρας, επικεφαλής του μορφώματος «Ενωση για την πατρίδα και το λαό», όπου έχουν στοιχηθεί και άλλα τέτοια στελέχη του δεξιού - κεντροδεξιού χώρου και πρ. στελέχη της ΝΔ (Ψωμιάδης, Νικολόπουλος, Ζώης) ανακοίνωσε την εκλογική συμπόρευσή του στις ευρωεκλογές με τη «Δημοκρατική Αναγέννηση» του Στέλιου Παπαθεμελή, πρ. στελέχους του ΠΑΣΟΚ - αργότερα συνεργαζόμενος με τη ΝΔ.

Τέλος, η «Δημιουργία, ξανά!» του Τζήμερου ανακοίνωσε κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, με τη «Δράση» του Σκυλακάκη παλαιότερα δεξί χέρι της Ντ. Μπακογιάννη. Το όνομα του συνδυασμού; «Γέφυρες»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ