Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΣΕΟΥΛ.-- Τους 221 έχουν ξεπεράσει πλέον οι εντοπισμένοι νεκροί του ναυαγίου «Σεουόλ». Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται, ενώ, χτες, νοτιοκορεατικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως ασκήθηκαν διώξεις σε βάρος μελών της ακτοφυλακής για διασυνδέσεις με συγκεκριμένες ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν το έργο της «διάσωσης». Μάλιστα μία από όσες φαίνεται να έστησαν «χορό» γύρω από την ανάσυρση πτωμάτων μικρών παιδιών είναι θυγατρική της εταιρείας του πλοιοκτήτη του «Σεουόλ».

ΡΟΧΕΧ.-- Το θάνατο 13 ανθρώπων προκάλεσε χτεσινή βομβιστική επίθεση σε πολυσύχναστο σημείο ελέγχου, στην επαρχία Παντζίρ στο Κεντρικό Αφγανιστάν, για την οποία ανέλαβαν την ευθύνη οι Ταλιμπάν.

ΠΕΡΘ.-- Η εταιρεία «Μαλαισιανές Αερογραμμές» κάλεσε τους συγγενείς των επιβατών που αγνοούνται από τις 8 Μάρτη να γυρίσουν στα σπίτια τους και να περιμένουν εκεί νέα από την πορεία των ερευνών. Μέχρι τώρα, τους φιλοξενούσε σε ξενοδοχεία. Η εταιρεία δήλωσε ακόμα ότι σύντομα θα καταβάλει αποζημιώσεις στις οικογένειες.

ΚΙΝΣΑΣΑ.-- Τρεις Νοτιοαφρικανοί κυανόκρανοι τραυματίστηκαν στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό στη διάρκεια επίθεσης ενόπλων κατά στρατοπέδου.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Σαράντα πέντε Ρεπουμπλικάνοι και δέκα Δημοκρατικοί γερουσιαστές υπέβαλαν χτες στη Γερουσία νομοσχέδιο για την άμεση κατασκευή του αγωγού «Keystone XL» που θα μεταφέρει πετρέλαιο μεταξύ Καναδά και ΗΠΑ παρά τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες που προκαλούνται στις ΗΠΑ με αιχμή δόρατος τις βαριές επιπτώσεις του αγωγού για το περιβάλλον.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Τιτάνια μάχη με τις φλόγες και ισχυρούς ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 80 έως και 160 χλμ. την ώρα έδιναν χτες εκατοντάδες πυροσβέστες σε λοφώδεις περιοχές ανατολικά του Λος Αντζελες στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, προσπαθώντας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που ανάγκασε τους ιδιοκτήτες και ενοίκους 1.600 κατοικιών να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και ανέστειλε για δεύτερο 24ωρο τη λειτουργία των σχολείων της ευρύτερης περιοχής στη Σάντα Ανα.

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΤΖΟΥΜΠΑ.-- Την επίσπευση των διαδικασιών για την ανάπτυξη κυανοκράνων από την Αφρικανική Ενωση στο Νότιο Σουδάν ζήτησαν χτες οι ΗΠΑ με επιχείρημα ότι η ένοπλη αποστολή θα τερματίσει τις εμφύλιες συγκρούσεις μεταξύ στρατού και αντικυβερνητικών ενόπλων δυνάμεων του πρώην αντιπροέδρου Ρίεκ Μάτσαρ. Στο μεταξύ καταγγελίες που δημοσιοποίησε χτες η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρουν τις απαγωγές και την ακούσια στρατολόγηση 9.000 παιδιών από τις δύο αντιτιθέμενες πλευρές στο Νότιο Σουδάν.

ΡΑΜΠΑΤ.-- Την κατά 10% αύξηση του ελάχιστου μισθού στο Μαρόκο αποφάσισε χτες η κυβέρνηση μετά από μαζικές διαδηλώσεις εργαζομένων κατά των πολιτικών λιτότητας και της επιδείνωσης των συνθηκών ασφάλισης και συνταξιοδότησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ