Σάββατο 3 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Δεν μπορεί να κρυφτεί η συμφωνία τους με τη στρατηγική ΕΕ - κεφαλαίου

Δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιας δημάρχου Πειραιά, με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Θ. Δρίτσα

Σε δήλωσή της με αφορμή την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Θ. Δρίτσα, η Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά, επισημαίνει:

«Οι τοποθετήσεις του κ. Δρίτσα είναι γεμάτες από μεγάλα λόγια και ανούσιες αντιπαραθέσεις, που στοχεύουν να κρύψουν την ουσιαστική τους συμφωνία με τη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, την ουσιαστική αποδοχή των πολιτικών της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας σαν κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας και της ανταποδοτικότητας στις υπηρεσίες που καλύπτουν ζωτικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Ο κ. Δρίτσας και ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται γενικόλογα και θολά ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, με διατυπώσεις του τύπου "δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού" (όπως και οι κ. Μιχαλολιάκος και Μώραλης), κρύβοντας την ουσιαστική τους συμφωνία με την παράδοσή του στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Περιορίζουν την τοποθέτησή τους στην καταγγελία της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ενώ προτείνουν την παραχώρηση των λειτουργιών του μέσω συμβάσεων σε ιδιώτες. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όταν προβάλλεται από το ΚΚΕ η θέση για λιμάνια 100% δημόσια, στην υπηρεσία του λαού.

Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι η πρότασή τους για το λιμάνι του Πειραιά αναζητά συμμαχίες με τμήματα των εφοπλιστών και μεγαλοεργολάβων.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, όπως κι αν τη βαφτίζουν, με ή χωρίς δημόσιο έλεγχο, έχει τη συμφωνία και την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλων των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, με μόνη εξαίρεση το ΚΚΕ.

Οι λαϊκές οικογένειες του Πειραιά γνωρίζουν πως οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, διαχρονικά και παρά τις όποιες φραστικές και επικοινωνιακές "ντρίπλες":

Στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που αποτέλεσμα είχαν τις ανατροπές στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις και ευθύνονται για τη σημερινή δραματική κατάσταση.

Μολύνουν την εργατική λαϊκή συνείδηση με τις αυταπάτες για ενίσχυση της "υγιούς" επιχειρηματικότητας, αλλαγή του χαρακτήρα της ΕΕ και ενός ανθρώπινου καπιταλισμού.

Οχι μόνο δεν αξιοποίησαν την εκλογική τους δύναμη για την ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αλλά εγκλωβίζουν εργατικές μάζες στη γραμμή του διεφθαρμένου εργοδοτικού συνδικαλισμού για μειωμένες απαιτήσεις.

Η πολιτική τους, όσες φιλολαϊκές "κορόνες" κι αν τη συνοδεύουν, στέκεται αντίθετη στην πρόταση να διεκδικήσουν οι δήμοι πόρους από το κράτος προκειμένου να καλύπτεται η μισθοδοσία του προσωπικού και το σύνολο των λειτουργιών και δομών τους. Γι' αυτό δεν τοποθετούνται με συνέπεια απέναντι στη φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων, δεν αγωνίζονται με συνέπεια για μείωση των ανταποδοτικών τελών στο 50% για την κατοικία και τις μικροεπιχειρήσεις, κατάργηση των τελών για τους ανέργους με ταυτόχρονη αύξησή τους στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα του Πειραιά γνωρίζουν ποιοι πραγματικά βρέθηκαν δίπλα τους το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να σταθούν όρθιοι στη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση και να οργανώσουν την πάλη τους για την αντιμετώπιση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων που τους βασανίζουν, ανοίγοντας το δρόμο για τη δική τους εξουσία.

Γι' αυτό ισχυρό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Πειραιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ