Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
Νέοι περιορισμοί σε φάρμακα και εξετάσεις

Πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων, των διαγνωστικών και παρακλινικών εξετάσεων ετοιμάζεται να καθιερώσει η συγκυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, μετά την αναστολή απ' το Συμβούλιο της Επικρατείας προηγούμενης υπουργικής απόφασης, η οποία προέβλεπε τη μείωση κατά 20% των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σχέση με το 2023.

Η τροπολογία θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και θα κατατεθεί προς ψήφιση. Οπως δήλωσε χτες ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, «θα τοποθετείται μηνιαίος συνταγογραφικός στόχος», ώστε να υπάρξει ένα «σύστημα πολύ πιο ευέλικτο» το οποίο «θα συγκρατεί από τη μία τη δαπάνη και από την άλλη θα δημιουργεί μικρότερες ανησυχίες για την επίπτωση στον κόσμο». Δηλαδή, ο κύριος στόχος με την «πιο αυστηρή, στοχευμένη και πολυπαραγοντική» συνταγογράφηση, είναι ο περιορισμός των παροχών στους αρρώστους, οι οποίοι θα υποχρεωθούν και πάλι να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Στο μεταξύ, από Δευτέρα, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στα ιατρικά εργαστήρια και στα διαγνωστικά κέντρα, που είναι συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς και οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, μετά από απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Τέλος, στην τροπολογία για το πλαφόν θα υπάρξουν και ρυθμίσεις σε μηνιαία βάση για το λεγόμενο clawback.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ