Τρίτη 20 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΦΟΥΝΤΑΣΙΟΝ.-- Τουλάχιστον 32 παιδιά κάηκαν ζωντανά και 24 είναι σοβαρά τραυματισμένα από πυρκαγιά σε λεωφορείο, το μεσημέρι της Κυριακής, στην περιφέρεια Μαγκνταλένα της Κολομβίας, 850 χλμ. βόρεια της Μπογκοτά. Τα παιδιά, 10-14 χρόνων, επέστρεφαν στα σπίτια τους από επίσκεψη σε μια εκκλησία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το λεωφορείο, που χρησιμοποιούσε και βενζίνη και αέριο, είχε τεχνικό πρόβλημα που προκάλεσε την έκρηξη, ενώ φαίνεται ότι μετέφερε και λαθραία βενζίνη σε ντεπόζιτα. Στη χώρα κηρύχθηκε 3ημερο πένθος και διακόπηκε η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που γίνονται στις 25 Μάη.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Στην Κίνα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, με αφορμή την 4η Σύνοδο της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA), που γίνεται στις 20 και 21 Μάη στη Σαγκάη. Σε συνέντευξή του σε κινεζικά ΜΜΕ, ο Πούτιν προσδιόρισε ως βασική προτεραιότητα τη συνεργασία με το Πεκίνο. Σημείωσε ότι η Ρωσία θα καλωσορίσει περισσότερους Κινέζους επενδυτές ειδικά σε χώρες «ελεύθερου εμπορίου», όπως αυτή που δημιουργήθηκε στο ανατολικό λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, σχολιάζοντας ότι οι κοινές επενδύσεις στη ρωσική Απω Ανατολή θα έχουν αμοιβαίο όφελος και για τις δυο χώρες.

ΡΑΣΟΥΛΠΟΥΡ.-- Τουλάχιστον 54 είναι οι επιβάτες που ανασύρθηκαν νεκροί από τα νερά του Μέγνα, κοντά στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα, όπου βυθίστηκε το ποταμόπλοιο «MV Miraj-4» την Πέμπτη. Αγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων, καθώς η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν τηρούσε λίστα επιβατών, ενώ οι αρχές ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε περισσότερους από τους 122 επιβάτες που μπορούσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ