Σάββατο 24 Μάη 2014 - Κυριακή 25 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Κάθε ψηφοδέλτιο στο ΚΚΕ δυναμώνει τη φωνή του λαού

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων με ψήφο στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές να δυναμώσουν τη φωνή τους, να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία, να ανοίξουν δρόμο ανατροπής απηύθυνε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λουίζα Ράζου με παρεμβάσεις και ομιλίες στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου. Χαρακτηριστικά τα παρακάτω αποσπάσματα:

«Το κύριο είναι την Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών να εκφραστεί δυνατά η λαϊκή φωνή με την υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ. Αυτό το βήμα μπορεί να το κάνει κάθε λαϊκός άνθρωπος που βασανίζεται από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, ανεξάρτητα από την επιλογή που έκανε την προηγούμενη Κυριακή (...)

Η ψήφος στο ΚΚΕ, την Κυριακή στην κάλπη των ευρωεκλογών, θα γυρίσει πίσω στους λαϊκούς ανθρώπους διπλή και τριπλή. Δε θα προσμετρηθεί σε εκείνο το μπλοκ δυνάμεων, που χρόνια κοροϊδεύουν το λαό και τον έχουν καταδικάσει στα ισόβια δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Οταν η κυβέρνηση λέει να μην μπούμε σε νέες περιπέτειες, να μην κινδυνεύσουμε, να πάμε μόνο μπροστά, εννοεί οι νέες θυσίες του λαού να γίνουν τώρα για να διατηρηθούν οι δημοσιονομικοί δείκτες, για να επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που θα βασίζεται στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, στην κατάργηση των βαριών και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, στις παχυλές επιδοτήσεις των εργοδοτών για την εκμετάλλευση της μαθητείας, στη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Οταν η κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η "σταθερότητα" εννοεί, ανάμεσα στα άλλα, να περιοριστούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα στη διεκδίκηση, στην απεργία. Εννοεί ότι νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη, του μονοπωλίου.

Θυμηθείτε, τι άκουσαν τα αυτιά σας από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνη του 2012 και τι λέει σήμερα, για τα μνημόνια, για το χρέος, για τις απολύσεις κ.λπ. Ολα ήταν λόγια του αέρα για να σας πάρει την ψήφο και να σας στείλει στα σπίτια σας. Να περιμένετε από τα πάνω, από την κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" του ΣΥΡΙΖΑ, να σας λύσει τα προβλήματα.

Μπορείτε να πείτε "όχι" στις ψεύτικες προσδοκίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαδεύει τη Μέρκελ, τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, την κυβέρνηση, για να αθωώσει και να εξωραΐσει τους πραγματικούς υπεύθυνους, την ΕΕ και τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους. Αλλωστε, τώρα είναι έτοιμος να κυβερνήσει με δυνάμεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αν χειραφετηθούν από τις ηγεσίες τους, για να εξασφαλίσει την "κοινωνική συνοχή". Διατυμπανίζουν ότι δεν αμφισβητούν τη συμμετοχή μας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δίνοντας διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές του συμμαχίες.

Με την εκλογική ενδυνάμωση του ΚΚΕ παντού συμβάλλουμε στην αγωνιστική ανάταξη του λαϊκού κινήματος. Κάνουμε ένα βήμα χειραφέτησης από την κυρίαρχη πολιτική, στέλνουμε μήνυμα στον πραγματικό αντίπαλο του λαού: Την ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους ότι δε θα προχωρούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική τους.

Κάθε ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που θα πέφτει στην κάλπη είναι καρφί στην καρδιά του πραγματικού αντίπαλου του λαού, στα μονοπώλια και στην καπιταλιστική εξουσία.

Κάθε ψηφοδέλτιο υπέρ του ΚΚΕ, δυναμώνει τη φωνή του λαού που εκφράζει την αντίθεσή του απέναντι στην πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Κάθε ψηφοδέλτιο με το σφυροδρέπανο στην κάλπη δυναμώνει τη Λαϊκή Συμμαχία, δίνει πνοή στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, να μην παγιδεύεται το κίνημα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που το αποδυναμώνει και το παροπλίζει.

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς. Χαράζουμε στέρεα και με σιγουριά το δρόμο της ανατροπής. Ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ