Σάββατο 24 Μάη 2014 - Κυριακή 25 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο ισχυρό ΚΚΕ για να βγει ο λαός από την κρίση νικητής

«Ψηλά το κεφάλι. Κάτω οι εκβιασμοί, τα διλήμματα, οι παγίδες. Τώρα δεν υπάρχει άλλος χρόνος για δοκιμή νέων "σωτήρων", για άλλες απογοητεύσεις που προδιαγράφονται πολύ καθαρά. Ο κατήφορος δεν τελείωσε και είναι πολύ γρήγορος. Ο λαός δεν πρέπει να πληρώσει άλλο. Τώρα λοιπόν ισχυρός λαός - τώρα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ». Αυτό το κάλεσμα απευθύνει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, τούτη την ώρα, της κάλπης.

Σε διάφορες παρεμβάσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς που πραγματοποίησε τις τελευταίες μέρες, σε συγκεντρώσεις όπου μίλησε, κάλεσε την εργατική τάξη, το λαό, να μη φοβηθεί. Με την ψήφο του να φοβίσει τους πραγματικούς εχθρούς του. Την Ευρωπαϊκή Ενωση και το μοναδικό θεό της, για τον οποίο σκοτώνει με πολέμους (όπως στην Ουκρανία με εμπροσθοφυλακή τους ναζιστές), σκοτώνει με ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση σε όλη την Ευρώπη και στη χώρα μας. Το μεγάλο κεφάλαιο, τις μεγάλες επιχειρήσεις και την ανταγωνιστικότητα που χτίζεται πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων του λαού.

«Με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών να δώσουμε ακόμα πιο δυνατό χτύπημα στην αντιλαϊκή πολιτική, ανεξάρτητα ποιος την εκφράζει ή φιλοδοξεί να την εκφράσει από κυβερνητικούς θώκους. Ακόμα πιο δυνατό χτύπημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις που τη στήριξαν και τη στηρίζουν, όπως κι αν λέγονται (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πάντα πρόθυμες πολιτικές τσόντες μιας χρήσης όπως ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, Καμμένος), έχουν υπογράψει το έγκλημα που βιώνει ο λαός μας. Την ανεργία, τη φτώχεια, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, την ιδιωτικοποίηση των πάντων, ακόμα και της λαϊκής Υγείας και Παιδείας. Ενα έγκλημα που δεν είναι μόνο τωρινό, της κρίσης. Λέγεται συνθήκη του Μάαστριχτ του 1992 και εφαρμόζεται σήμερα με απίστευτη βαρβαρότητα με άλλο τίτλο: Μνημόνια.

Πολλοί φιλοδόξησαν να αλλάξουν, να εξανθρωπίσουν τον καπιταλισμό και την Ευρωπαϊκή του Ενωση. Κατάντησαν οι χειρότεροι υπερασπιστές τους. Εξαπατούν τον κόσμο.

(...) Μην αμφιβάλλετε: Οπως σήμερα βλέπετε τους παλιούς μονομάχους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να συγκατοικούν στην κυβέρνηση, ΑΝ το σύστημα βρεθεί στα ζόρια, στριμωχτεί από το λαό, θα δείτε και άλλες συγκυβερνήσεις με τους σημερινούς μονομάχους. Υπεράνω όλων τα ιερά και τα όσια: Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το κεφάλαιο.

Μην αναρωτιέστε πώς θα καλυφθεί η απόσταση των διακηρύξεων μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν διαφορές, αλλά στα δευτερεύοντα. Συμφωνούν στα κύρια: Στην ΕΕ και την πρωτοκαθεδρία του κεφαλαίου στην οικονομία και την πολιτική εξουσία. Γι' αυτό ήδη άρχισαν οι συμπτώσεις, οι ταυτίσεις και στα καθημερινά ζητήματα.

(...) το ΚΚΕ πέρα από τους ξεπερασμένους διαχωρισμούς σε δεξιούς, κεντρώους, αριστερούς, απευθύνεται σε εργάτες και εργάτριες, μ' αυτή μόνο την ιδιότητα, τους άλλους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους αγρότες, κύρια τους νέους, όλους τους ζημιωμένους από την κρίση του καπιταλισμού.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική τιμωρία που καταλαβαίνουν κι αυτοί και το σύστημα που υπηρετούν και ξεζουμίζει το λαό για να κερδίσουν μια χούφτα επιχειρηματικοί όμιλοι. Οι αιωνίως - και σε ανάπτυξη και σε κρίση - κερδισμένοι.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική που θα δυναμώσει το λαό και τον αγώνα του, να βγούμε απ' αυτή την κρίση όχι τελειωμένοι σαν λαός, αλλά σε όφελος του λαού, με το κεφάλι ψηλά, νικητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ