Σάββατο 24 Μάη 2014 - Κυριακή 25 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
Καθαρή καταδίκη της ΕΕ με ψήφο στο ΚΚΕ

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία των Φαρσάλων, μίλησε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Απευθυνόμενος στους αγρότες της περιοχής, ανάμεσα στα άλλα, είπε: «Πριν μπείτε στο παραβάν για να ψηφίσετε, σκεφτείτε ότι είναι η Ευρωπαϊκή Ενωση και η Κοινή Αγροτική Πολιτική της, την οποία εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και με την οποία συμφωνεί, επί της ουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, που ευθύνεται για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως αγρότες.

Αυτή φταίει για τη συρρίκνωση του εισοδήματός σας, το οποίο δεν φτάνει πια ούτε για τα άκρως απαραίτητα και αναγκαία, το φαΐ, το ντύσιμο και τα φάρμακα της οικογένειας.

Αυτή φταίει για τις χαμηλές τιμές που πουλάτε τη σοδειά σας, αφού έχει αφήσει ελεύθερες τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και γέμισε η χώρα μας από εισαγόμενα αμφιβόλου ποιότητας, ενώ οι έμποροι, καθότι δεν έχουν θεσπιστεί κατώτερες εγγυημένες τιμές, εκβιάζουν να σας την πάρουν "κοψοχρονιά".

Αυτή φταίει για το πετσόκομμα των ενισχύσεων - και με τη νέα ΚΑΠ να κοπούν κι άλλο - ενώ όσες απέμειναν δεν είναι δικές σας, αφού η κυβέρνηση έφτιαξε νόμο και μπορεί να "βάζει χέρι" στους τραπεζικούς λογαριασμούς σας και να την αφαιρεί, αν έχετε χρέη στην εφορία, στον ΟΓΑ, στην τράπεζα.

Αυτή φταίει για την ιλιγγιώδη άνοδο του κόστους παραγωγής, καθώς, στο πλαίσιο της "ελεύθερης αγοράς", οι εμποροβιομήχανοι αυξάνουν τις τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μηχανήματα, ζωοτροφές) και το ίδιο κάνει και το κράτος, αυξάνοντας την τιμή του πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος.

Αυτή φταίει για το ξεπαράδιασμα από τα χαράτσια που πληρώνετε, για το σπίτι, το χωράφι, τον ΟΓΑ, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΣΔΕ, τις γεωτρήσεις, τον ΤΟΕΒ, τον ΓΟΕΒ, ενώ, από φέτος, σας υποχρεώνουν να πληρώσετε και βαρύ φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος.

Ολα αυτά και πολλά άλλα στοχεύουν στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, για να περάσει η γη και η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγάλων καπιταλιστικών μονάδων. Κι αυτό έχει, ήδη, συντελεστεί, σε μεγάλο βαθμό.

Αυτή την ΕΕ και την πολιτική της πρέπει να καταδικάσουν στις ευρωεκλογές οι αγρότες και ο ελληνικός λαός. Και καθαρή καταδίκη μπορεί να εκφραστεί μόνο με την ψήφο στο ΚΚΕ. Το ΚΚΕ αγωνίζεται για την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας που θα προωθήσει μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, η οποία θα απελευθερώσει τις παραγωγικές δυνατότητες που σήμερα εμποδίζει η ΚΑΠ της ΕΕ και μέσω του παραγωγικού συνεταιρισμού θα εξασφαλίσει δουλειά και εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ