Δευτέρα 26 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Δεν έλειψαν τα προβλήματα

Παρότι η κυβέρνηση δήλωσε ικανοποιημένη για την εκλογική διαδικασία, δεν έλειψαν και σ' αυτές τις εκλογές τα προβλήματα. Σε δήλωσή του, χτες το απόγευμα, ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης, σημείωσε: «Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας. Παρά το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα είχαμε τριπλές εκλογές, όλα εξελίχθηκαν ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και χωρίς καθυστερήσεις. Η ροή των αποτελεσμάτων θα είναι συνεχής. Υπολογίζουμε γύρω στις 10 να έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Το υπουργείο Εσωτερικών θα ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες. Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι εργάστηκαν για την άψογη διεξαγωγή των σημερινών εκλογών».

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που σημειώθηκαν: Στις Συκιές Θεσσαλονίκης, στο 881ο εκλογικό τμήμα, το πρωί πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, σε μία από τις τρεις κάλπες βρέθηκαν περίπου 100 σφραγισμένοι φάκελοι. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος μάζεψε τους φακέλους σε μια σακούλα και θα τους άνοιγε με το πέρας της διαδικασίας, προκειμένου να διαπιστώσει το περιεχόμενό τους.

Σε εκλογικό τμήμα στο εκλογικό κέντρο της Ικτίνου στη Θεσσαλονίκη, δικαστικός αντιπρόσωπος έδινε φακέλους στους ψηφοφόρους, χωρίς προηγουμένως να τους έχει υπογράψει.

Εξαιτίας της έλλειψης μελών των εφορευτικών επιτροπών, παρουσιάστηκαν πολλές περιπτώσεις στην Κεντρική Μακεδονία όπου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι παρότρυναν τους ψηφοφόρους να παίρνουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια και να ψηφίζουν.

Αρκετές ήταν οι καταγγελίες, σε διάφορα μέρη της χώρας, για δικαστικούς αντιπροσώπους που δεν έδιναν στους ψηφοφόρους τα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων, αλλά τους έλεγαν να πάρουν μόνοι τους - σε κοινή θέα - το ψηφοδέλτιο που ήθελαν. Τέτοιες περιπτώσεις καταγράφηκαν στην Αττική (σε περιοχές όπως το Μενίδι, η Γλυφάδα, το Π. Φάληρο και η Καλλίπολη στον Πειραιά), στην Κ. Μακεδονία, στην Πρέβεζα, αλλά και στις ευρωεκλογές σε τμήματα της Πάτρας.

Εκτός των παραπάνω υπήρξαν καταγγελίες για τμήματα όπου δίνονταν στους ψηφοφόρους μόνο τα ψηφοδέλτια δύο κομμάτων, καθώς και διάφορα τμήματα όλης της χώρας στα οποία σημειώθηκε έλλειψη ψηφοδελτίων.

Το πιο σημαντικό περιστατικό έλαβε χώρα στις Σέρρες, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγόρος πήγε ως δικαστικός αντιπρόσωπος σε τμήμα της πόλης, στη θέση του ασκούμενου δικηγόρου που είχε στο γραφείο του. Μετά από καταγγελία, αστυνομικοί έφτασαν στο τμήμα και προσήγαγαν τον δικηγόρο, ο οποίος στη συνέχεια παραδέχθηκε πως είχε κάνει το ίδιο και την περασμένη Κυριακή.

Από την άλλη, στη Λήμνο μεταφέρθηκαν, λόγω του προχτεσινού σεισμού, δύο εκλογικά τμήματα και πιο συγκεκριμένα, το 235ο και το 236ο από το Γυμνάσιο Μύρινας σε αίθουσες του νέου Γυμνασίου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Από τα γνωστά προβλήματα που παρουσιάζονται στις εκλογές, ξεχώρισαν οι 20 δικαστικοί αντιπρόσωποι που δεν είχαν πάρει το εκλογικό υλικό στο Ηράκλειο της Κρήτης καθώς και άλλα 20 εκλογικά τμήματα της πόλης όπου δεν είχαν πάει εφορευτικές επιτροπές.

Τέλος, στην Ξάνθη ένας δικαστικός αντιπρόσωπος ενημέρωσε το υπουργείο Εσωτερικών νωρίς το πρωί πως είχε χάσει τον εκλογικό σάκο με αποτέλεσμα να εφοδιαστεί με καινούριο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεμονωμένα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία (2012-05-07 00:00:00.0)
Μεμονωμένα προβλήματα στην εκλογική διαδικασία (2012-05-07 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε και πεθαμένη (2009-06-08 00:00:00.0)
Οδηγίες για τους εκλογικούς αντιπροσώπους (2009-06-07 00:00:00.0)
Οδηγίες για τους εκλογικούς αντιπροσώπους (2007-09-15 00:00:00.0)
Απάνθρωπη συμπεριφορά (1996-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ