Τετάρτη 28 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΕΤ - ΒΟΛΟΣ
Οργιο πιέσεων για να υπογραφεί η κατάπτυστη σύμβαση

Με συνεργό την πλειοψηφία στο σωματείο, η εργοδοσία της «Lafarge» κλιμακώνει τις πιέσεις προς τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Βόλο, προκειμένου να αποδεχτούν τη νέα σύμβαση που μειώνει τις αποδοχές τους.

Εκπρόσωποι της εταιρείας και η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ) προτείνουν την υπογραφή σύμβασης που προβλέπει αναστολή ή κατάργηση μιας σειράς επιδομάτων, αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού της αμοιβής για τη νυχτερινή εργασία, την εργασία κατά τις αργίες και την εναλλασσόμενη βάρδια. Σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των τριετιών, οι περικοπές αυτές οδηγούν σε μεγάλες μειώσεις μισθών και πλήττουν κύρια τους νέους εργαζόμενους.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων, με ψηφοφορία ύστερα από Γενική Συνέλευση, έχει ήδη απορρίψει την πρόταση της εργοδοσίας. Αντίστοιχη απόφαση έχουν πάρει και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Μηλάκι της Εύβοιας.

Τώρα, η εργοδοτική πλειοψηφία στο σωματείο προσπαθεί να ακυρώσει στην πράξη την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Χτες συγκάλεσε νέα Γενική Συνέλευση, στην οποία αναπαρήγαγε έναν προς έναν τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, ότι αν δεν υπογραφεί η νέα σύμβαση θα επιβάλλει μονομερώς τους όρους της, με ατομικές συμβάσεις. Επί της ουσίας ζητάει από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την κατάπτυστη σύμβαση, με επιμέρους τροποποιήσεις, που κι αυτές έγιναν κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και την άρνησή τους να συναινέσουν στις περικοπές.

Η ψηφοφορία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα. Τη Δευτέρα η πλειοψηφία στο σωματείο τοποθετήθηκε ξανά υπέρ της πρότασης της εργοδοσίας, που απέρριψε πανηγυρικά η τελευταία Γενική Συνέλευση. Προηγήθηκε η επίσκεψη εκπροσώπων της εταιρείας στο εργοστάσιο του Βόλου, την περασμένη Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ