Τετάρτη 28 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα συνδικαλιστική δίωξη στη Ζάκυνθο

Αλλη μια δίκη σε βάρος στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζάκυνθο θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιούνη. Αυτή τη φορά, δικάζεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Τ. Στρούζας με την κατηγορία της διατάραξης της οικιακής ειρήνης. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 9 π.μ.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια πανελλαδικής απεργίας που έγινε τον Απρίλη του 2010, εργαζόμενοι - μέλη των ταξικών σωματείων του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα της πολυεθνικής LIDL, προκειμένου να ενημερώσουν και να καλέσουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση. Η δράση αυτή ενόχλησε τη μεγαλοεργοδοσία και άσκησε μήνυση ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου.

Σχολιάζοντας τη νέα δίωξη, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει πως «το μεγάλο κεφάλαιο ιδιαίτερα τώρα που μεγαλώνει η εξαθλίωση στην εργατική - λαϊκή οικογένεια σπεύδει (...) να κλείσει το στόμα σε αυτούς που μπαίνουν μπροστά να οργανώσουν την πάλη των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου γενικότερα. Οι μονοπωλιακοί όμιλοι ξέρουν πολύ καλά ότι μαζί τους έχουν ένα κράτος που τους στηρίζει (...) Ο μόνος που μπορεί να βάλει εμπόδιο στα σχέδιά τους είναι ο οργανωμένος λαός, η λαϊκή συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους φοιτητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ