Τετάρτη 28 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Ερώτηση του ΚΚΕ για τους απλήρωτους υπαλλήλους

Ζητάει να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να μονιμοποιηθούν στις θέσεις τους

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, καθώς και τη μονιμοποίηση των 50 εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών. Το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει:

«Σε οριακή κατάσταση έχουν φτάσει οι 50 περίπου εργαζόμενοι στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι εργάστηκαν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών από το 2006 έως και το 2010, με συμβάσεις οι οποίες ανανεώνονταν. Μετά τη λήξη αυτών, προσέφυγαν στα Ελληνικά Δικαστήρια και επέστρεψαν στην υπηρεσία τους έπειτα από την έκδοση θετικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων (Νοέμβρης 2011, Σεπτέμβρης 2012). Εκτοτε παρέχουν τις υπηρεσίες τους κανονικά και χωρίς καμία διακοπή.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει η δικαστική απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων και σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι οποίες αναφέρουν πολύ συγκεκριμένα πως η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη όχι απλά να αποδέχεται τις υπηρεσίες τους αλλά και να καταβάλλει τις αντίστοιχες αποδοχές τους, οι εργαζόμενοι, αφού πρώτα υπέμειναν τη συστηματική αργοπορία των μισθών τους κατά τους πρώτους μήνες κάθε έτους, από το Σεπτέμβρη του 2013 έως και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης που με την άρνησή της να εφαρμόσει την υπ' αριθμό 10600/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αλλά και την 359/2013 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχει φέρει σε απόγνωση τις οικογένειες των 50 εργαζομένων και τους ίδιους. Να σημειωθεί μάλιστα ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν εργαζόμενοι με σοβαρά προβλήματα υγείας, που δεν μπορούν να έχουν την αναγκαία θεραπεία, λόγω αυτής της κατάστασης».

Το ΚΚΕ απαιτεί: Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους και να εφαρμοστεί η υπ' αριθμό 10600/2011 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αλλά και η 359/2013 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ