Τετάρτη 28 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ
Διεργασίες αναμόρφωσης με το βλέμμα στους επιχειρηματίες

Εντείνονται οι διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της «Ελιάς», στα πλαίσια της επιχείρησης αναμόρφωσης της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας. Στόχος να διαμορφωθεί το συντομότερο δυνατό ο λεγόμενος «τρίτος πόλος» του αστικού πολιτικού συστήματος, ο οποίος, ενσωματώνοντας ευρύτερα λαϊκά στρώματα στην αντεργατική πολιτική του ευρωμονόδρομου, θα μπορεί να λειτουργήσει ως πυλώνας σταθερότητας του συστήματος, «κουμπώνοντας» στη μια ή την άλλη κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του κόμματος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλος, επισκέπτεται σήμερα, Τετάρτη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με «βασικό θέμα» της συνάντησης την «επανένωση του έθνους», τη στοίχιση όλων, δηλαδή, πίσω από τα προτάγματα των μονοπωλίων.

Παραπέρα δρομολογείται η επανένταξη του Α. Λοβέρδου και του Χρήστου Αηδόνη -πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα»- στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας τη δύναμή της στους 29 βουλευτές. Από το κόμμα Λοβέρδου τονίζεται ότι «τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα της επανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης, με τη δημιουργία κοινής κοινοβουλευτικής ομάδας στο πρότυπο της Ελιάς (...) Ευχόμαστε σύντομα να ακολουθήσουν και άλλοι».

Ταυτόχρονα, ο Ευ. Βενιζέλος αυξάνει τις πιέσεις προς τη ΔΗΜΑΡ, εκμεταλλευόμενος την αποτυχία της στις ευρωεκλογές, ώστε να ξαναμπεί στην κυβέρνηση ή ΠΑΣΟΚογενείς βουλευτές και στελέχη της να επιστρέψουν στο κόμμα και την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Στο ίδιο κλίμα, μιλώντας ο Α. Λοβέρδος στο ραδιοσταθμό «Alpha» ζήτησε «η κυβέρνηση να γυρίσει σελίδα (...) στηρίζοντας την ιδιωτική οικονομία (...) Η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να γίνει παραχωρητική αλλά μπορεί να γίνει διευκολυντική για τις επιχειρήσεις». Επιβεβαίωσε τη «συνεργασία» με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά από προσκλητήριο που θα σταλεί σε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές της κεντροαριστεράς: «Θα γίνει εντός των ημερών, όταν επιστρέψει ο κ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες».

Ο Λοβέρδος διευκρίνισε για την κεντροαριστερά ότι: «Το κάλεσμα θα γίνει σε όλους για το ιδρυτικό συνέδριο του Οκτωβρίου. Θα γίνει και για τη ΔΗΜΑΡ (...) πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Προφανώς ο κ. Παπανδρέου, ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ως πρώην πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός, έχει πολλά να δώσει στην κοινή προσπάθεια. Εγώ δε θα κοιτάξω τι έγινε στις εκλογές. Και η ΔΗΜΑΡ κατέβηκε μόνη της αλλά υπάρχει αποτέλεσμα και πιστεύω πως είναι μονόδρομος η "Ελιά" να αποτελέσει την πολιτική στέγη για όλους μας».

Λέγεται, επίσης, ότι γίνεται προσπάθεια για επανένταξη στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ δύο ακόμα βουλευτών που είχαν «ανεξαρτητοποιηθεί», των Μ. Μπόλαρη και Μ. Ανδρουλάκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ