Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΑ ΣΠΟΡ
Νέες διακρίσεις για κωπηλασία

Για μια ακόμη φορά η κωπηλασία πρόσφερε διακρίσεις σε διεθνή διοργάνωση, με την ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα να κατακτάει ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο. Η πρωτιά ήρθε από την Κατερίνα Νικολαΐδου στο μονό σκιφ που με χρόνο 7.33.12 στον τελικό ανέβηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη θέση του βάθρου. Μάλιστα, ο χρόνος της Ελληνίδας κωπηλάτριας θεωρείται η καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση φέτος. Επιτυχία είχαμε και για την τετράκωπο άνευ πηδαλιούχου, με τους Γιάννη Χρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Διονύση Αγγελόπουλο και Γιάννη Τσίλη, που τερμάτισαν στη δεύτερη θέση του τελικού (5.51.02) πίσω από τη Βρετανία που πήρε το χρυσό με 5.46.86.

ΣΤΙΒΟΣ: Ο Λούης Τσάτουμας αγωνιζόμενος στην ιδιαίτερη πατρίδα του ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού μίτινγκ «Παπαφλέσσεια» που έγινε στην Καλαμάτα. Ο άλτης του μήκους συνεχίζοντας τις σπουδαίες εμφανίσεις βελτίωσε, με άλμα αρχικά στα 8,17 και μετέπειτα στα 8,22, δυο φορές τη δική του καλύτερη επίδοση της Ευρώπης για φέτος που ήταν τα 8,06 από τη συμμετοχή του στην Diamonds League της Ντόχα. Μάλιστα, το 8,22 φέρνει τον Τσάτουμα στην 5η θέση του κόσμου και δεύτερο στην Ευρώπη στο άθλημα. Στους ίδιους αγώνες τα όρια συμμετοχής για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατάφεραν να πιάσουν ο Τσάκωνας στα 200 μ. με χρόνο 20,57 και η Μπελιμπασάκη στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με 23,14. Επίσης, το όριο για το Ευρωπαϊκό έπιασε και ο Μάστορας στο ύψος με άλμα στα 2,26 συμμετέχοντας στο διεθνές μίτινγκ των Χανίων.

ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Στον «αέρα» βρίσκεται ο τρίτος τελικός της Α1 ανδρών στο χάντμπολ μεταξύ ΑΕΚ και Διομήδη Αργους μετά τη διακοπή του την Παρασκευή στην Κυψέλη λόγω επεισοδίων μεταξύ αστυνομίας και οπαδών των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ, που καταγγέλλει την αστυνομία για απρόκλητη επίθεση και άσκοπη χρήση χημικών εντός κλειστού γηπέδου, κλήθηκε σε απολογία από την Ομοσπονδία την Πέμπτη. Μετά την απολογία θα αποφασιστεί και η τύχη του παιχνιδιού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ