Τρίτη 3 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Στο ΟΑΚΑ θα κριθεί ο τίτλος

Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση στη σειρά των τελικών, ο Παναθηναϊκός στο 4ο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τους ερυθρόλευκους, επικρατώντας στο ΣΕΦ με 67-65 και ισοφαρίζοντας τις νίκες σε 2-2. Ετσι, τα πάντα θα κριθούν στο 5ο παιχνίδι που θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη. Οι πράσινοι, με όπλα την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που έβγαλε εκτός μάχης βασικά ατού των γηπεδούχων, αλλά και την ευστοχία από την περιφέρεια -που τους είχε λείψει στα προηγούμενα παιχνίδια -, κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αφού ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ (16-19, 30-43, 45-57), έχοντας ως καλύτερους τους Γιάνκοβιτς (στο Α' μέρος), Γκιστ (αμυντικά άψογος πάνω στον Σπανούλη) αλλά και τους Λάσμε, Μαυροκεφαλίδη εντός ρακέτας. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε αποσυντονισμένος για 3 δεκάλεπτα, ενώ στο 4ο δεκάλεπτο βρήκε κυρίως με ατομικές προσπάθειες τις λύσεις στην περιφέρεια και ροκάνισε τη διαφορά, κάνοντας τον αγώνα ντέρμπι. Η ψυχραιμία και η καλή κυκλοφορία από τους παίκτες του Παναθηναϊκού σε εκείνο το σημείο, όμως, δεν άλλαξαν τα πράγματα.

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ, Ντάνστον 15, Σπανούλης 1, Περπέρογλου 4, Σλούκας 11, Κόλινς 5, Σίμονς 4, Λοτζέσκι 14, Πρίντεζης 11, Μάντζαρης.

Παναθηναϊκός (Αλβέρτης): Μπράμος, Κάρι 2, Φώτσης 3, Ούκιτς, Λάσμε 17, Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης 13, Γκιστ 5, Γιάνκοβιτς 8, Ματσιούλις 9, Ράιτ.

  • Μικρός τελικός: Εστω και δύσκολα, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Πανιωνίου με 84-80 στην Πυλαία και με συνολικό σκορ στις νίκες 3-1 κατέκτησε την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Γαϊτανάκι ...φανατισμού

Τεταμένα παραμένουν τα πνεύματα σε εξωαγωνιστικό επίπεδο από τον επικίνδυνο πόλεμο συμφερόντων που διεξάγουν οι διοικήσεις των δυο αντιπάλων. Τώρα ήταν η σειρά των διοικούντων του Ολυμπιακού να καταφερθούν εναντίον των διαιτητών και της Ομοσπονδίας με βαριές εκφράσεις. Επίσης, οι διοικούντες της ομάδας έκαναν χτες πράξη την απειλή για μη συμμετοχή των διεθνών παικτών στα εθνικά συγκροτήματα, εάν δε λυθεί το θέμα με τις ασφαλιστικές δικλείδες για τους παίκτες από πλευράς Ομοσπονδίας και δεν επέτρεψαν στους Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Χριστοδούλου να ενταχθούν στην εθνική νέων, ενόψει του Ευρωμπάσκετ που θα γίνει στην Κρήτη.

  • Μετά την ποινή αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες, που επέβαλε ο Αθλητικός Εισαγγελέας στον πρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δ. Γιαννακόπουλο για τα όσα είπε μετά τον 3ο τελικό, και η Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας (ΕΦΙΠ) τον κάλεσε σε απολογία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ