Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ
Σημάδια βελτίωσης κόντρα στη Νιγηρία

Σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία εμφανίστηκε η Εθνική ανδρών στο δεύτερο δυνατό τεστ που έδωσε, αυτή τη φορά με τη Νιγηρία στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Αν και πάλι, όπως και με τους Ιβηρες, η Ελλάδα κόλλησε στο 0-0, ωστόσο η εμφάνιση των όσων διεθνών χρησιμοποιήθηκαν από τον Φερνάντο Σάντος ήταν σαφώς ανώτερη του πρώτου φιλικού. Η ελληνική ομάδα είχε σαφώς μεγαλύτερη διάθεση, ήταν πιο συγκεντρωμένη αμυντικά ενώ καλό βαθμό παίρνει τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας όσο και στο δημιουργικό κομμάτι αφού αυτή τη φορά δεν έλειψαν οι ευκαιρίες. Ωστόσο, η επιθετική αφλογιστία για μια ακόμη φορά προκαλεί προβληματισμό δείχνοντας την εικόνα μιας ομάδας που ναι μεν δέχεται δύσκολα γκολ, ωστόσο εξίσου δύσκολα σκοράρει. Σε ατομικό επίπεδο πολύ καλή εμφάνιση είχε ο Γιάννης Φετφατζίδης, που με πλεονεκτήματα την ταχύτητα και την διεισδυτικότητα αποτέλεσε την πηγή κινδύνων για τους αντιπάλους. Εξίσου καλή ήταν και η παρουσία του Καραγκούνη στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Ευχαριστημένος σε σχέση με τον πρώτο αγώνα εμφανίστηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που αναγνώρισε τη βελτίωση στην εικόνα της ομάδας παρά τις αντιξοότητες που υπήρχαν, όπως το ταξίδι στις ΗΠΑ, η διαφορά ώρας (τζε λαγκ) κ.τ.λ. «Νομίζω όμως πως παίξαμε καλύτερα σήμερα. Ηταν ένα δείγμα της προόδου που θέλουμε να δούμε απ' όλους τους παίκτες», δήλωσε ο Σάντος.

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος (46΄ Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62΄ Τζιόλης), Καραγκούνης (46΄ Κονέ), Ταχτσίδης, Φετφατζίδης (74΄ Σαμαράς), Γκέκας (62΄ Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος (80΄ Σαλπιγγίδης)

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιγιάμα, Ελντερσον (42΄ Οντουνλάμι), Αμπροζε, Μούσα (46΄ Ουτσέμπο), Ομποαμπόνα (46΄ Γιόμπο), Ονάζι, Ομπι Μίκελ, Μόζες, Ομερούο, Οντεμβιγκί (54΄ Μπαμπατούντε), Εμενίκε (76΄ Νούφορ)

Επόμενο και τελευταίο τεστ πριν την έναρξη του Μουντιάλ για την Ελλάδα είναι τα ξημερώματα του Σαββάτου (3 η ώρα Ελλάδας) κόντρα στη Βολιβία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ