Πέμπτη 5 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 5ος ΤΕΛΙΚΟΣ
Κράτησε τον τίτλο ο ΠΑΟ

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά κράτησε χτες ο Παναθηναϊκός

Eurokinissi

Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για μια ακόμη χρονιά κράτησε χτες ο Παναθηναϊκός
Τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας κράτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός, που στον 5ο τελικό της φετινής Α1 που έγινε στο ΟΑΚΑ επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 82 - 71, φτάνοντας στις 3 - 2 νίκες. Οι «πράσινοι», που με αυτόν τον τρόπο έκαναν το νταμπλ (έχει προηγηθεί η κατάκτηση και του Κυπέλλου), έφτασαν στο 34ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και το 11ο τα τελευταία 12 χρόνια (έχει μεσολαβήσει αυτό του Ολυμπιακού το 2011-12).

Οι «πράσινοι» στο χτεσινό αγώνα έκαναν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια τους φέτος, επιβάλλοντας από την αρχή το ρυθμό τους στον αγώνα, βάζοντας την μπάλα εντός ρακέτας, όπου είχαν σημαντικά ποσοστά ευστοχίας και τους Γκιστ και Λάσμε να κυριαρχούν. Παράλληλα, αμυντικά κατάφεραν να βγάλουν μακριά από το καλάθι τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι αναλώθηκαν σε κατάχρηση των περιφερειακών σουτ, χωρίς όμως αποτέλεσμα (συνολικά 5 στα 23 τρίποντα). Σε αυτό συντέλεσε και το πολύ καλό μαρκάρισμα σ' ένα ακόμη παιχνίδι στον Βασίλη Σπανούλη, που αποσυντόνισε το παιχνίδι των φιλοξενουμένων τόσο στην οργάνωση όσο και στην ευστοχία, αφού έλειψαν για μεγάλο διάστημα τα ελευθέρα σουτ στους Πειραιώτες. Μ' αυτά και μ' αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ μέχρι το 25`, φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 21 π. (8 - 19, 53 - 32, 70 - 56). Η κόπωση των «πρασίνων» στο διάστημα από 25` μέχρι 35`, οι λύσεις που βρήκε ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια από τους Λοτζέσκι και Κόλινς, αλλά και η ευστοχία στις βολές, άλλαξε τις ισορροπίες με τους «ερυθρόλευκους« να μειώνουν στους έξι πόντους (74 - 68) στο τελευταίο 5λεπτο. Ωστόσο η είσοδος του Διαμαντίδη, που βελτίωσε ξανά την κυκλοφορία του Παναθηναϊκού, το κλείσιμο της άμυνας, καθώς και η βοήθεια στην επίθεση από τους Φώτση και Ματσιούλις, οριστικοποίησε τα διαγραφόμενα, βάζοντας τέλος στις όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού γι' ανατροπή.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπράμος, Κάρι 5(1), Φώτσης 10, Ούκιτς 9(1), Λάσμε 8, Μαυροκεφαλίδης 8, Διαμαντίδης 11(1), Γκιστ 9(1), Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 15(1), Ράιτ 7.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι, Ντάνστον 11, Σπανούλης 6, Περπέρογλου 7(1), Σλούκας, Κόλινς 11(1), Σίμονς, Λοτζέσκι 17(2), Πρίντεζης 16, Μάντζαρης 3(1).

  • Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε χτες τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αδελφούς Αγγελόπουλους με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες για τα όσα είχαν δηλώσει μετά από τον 4ο τελικό στο ΣΕΦ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ