Παρασκευή 6 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Να μη γίνει καμία απόλυση

Από παλιότερες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων
Από παλιότερες κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων
Να μη γίνει καμία απόλυση και να υλοποιήσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας τις δεσμεύσεις του για την ένταξη 1.165 εργαζομένων των 8 πληττόμενων πανεπιστημίων από τη διαθεσιμότητα σε ενδο/δια-ιδρυματική κινητικότητα απαιτούν οι διοικητικοί υπάλληλοι. Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιούνη απειλούνται με απόλυση μια σειρά διοικητικοί υπάλληλοι των οποίων λήγει το 8μηνο της διαθεσιμότητας.

Σήμερα, στις 7.30 το απόγευμα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα. Ενώ τη συμπαράστασή τους έχουν εκφράσει πρωτοβάθμιοι σύλλογοι και σωματεία σε σύσκεψη που είχε προηγηθεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος.

Να μη γίνουν αποδεκτές οι απολύσεις και οι διαθεσιμότητες, να εμποδιστούν τα μέτρα σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων απαιτεί η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ, καλώντας όλα τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους εργαζόμενους, τους νέους - ανέργους να συμμετάσχουν στη σημερινή συγκέντρωση που οργανώνει ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Δεκάδες διοικητικοί υπάλληλοι πανεπιστημίων, 48 υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών - των οποίων οι κλάδοι έχουν καταργηθεί - κινδυνεύουν να απολυθούν τις προσεχείς μέρες και άλλοι 51 μπορεί να βρεθούν στην ίδια κατάσταση σε λίγους μήνες. Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημοσίου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση της Γραμματείας Αχαΐας του ΠΑΜΕ και συνεχίζει:

«Καμιά αναμονή για λύσεις "από τα πάνω", από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς "σωτήρες". Καμιά αυταπάτη για λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς - λαϊκούς αγώνες. Ετοιμάζουν μέσω και του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου, τη λεγόμενη αξιολόγηση, 11 χιλιάδες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014. Στο Δημόσιο δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης και με συλλογικές αποφάσεις τα καταθέτουμε μέσω των σωματείων στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Οργανώνουμε την πάλη και την αντίσταση των εργαζομένων με όλους τους τρόπους και όλα μέσα (αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, συλλογή υπογραφών, μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας - καταλήψεις στις αντίστοιχες υπηρεσίες κ.ά.)».

Χθες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των εκπροσώπων των Συλλόγων Διοικητικού Προσωπικού των πληττόμενων πανεπιστημίων, όπου αναδείχθηκε η πρόταση που θα κατέβει τις επόμενες μέρες στις ΓΣ των Συλλόγων και αφορά: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 11 Ιούνη με συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των διοικητικών υπαλλήλων από τα 8 πληττόμενα πανεπιστήμια στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια και πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ