Παρασκευή 6 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ
Πληθώρα προβλημάτων στη λειτουργία των προγραμμάτων υποκατάστασης

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), που έκαναν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις κεντρικές υπηρεσίες του Οργανισμού, αρνούμενοι να δεχτούν άλλες εισαγωγές εξαρτημένων στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ μέχρι να δοθούν λύσεις στα επείγοντα θέμα που έχουν προκύψει (μη υπογραφή ΣΣΕ, ελλείψεις προσωπικού, αντιδραστηρίων, χώρων, αναλώσιμων κ. ά.).

Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων, τα τελευταία χρόνια, οι εργαζόμενοι στις δομές του ΟΚΑΝΑ έχουν υπερδιπλασιάσει την ένταση της εργασίας τους, με το άνοιγμα των νέων μονάδων και την απορρόφηση μεγάλου αριθμού εξαρτημένων. Ενώ το προσωπικό έχει παραμείνει το ίδιο, οι αποδοχές του έχουν μειωθεί δραματικά και παραμένουν δίχως Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς τα απαραίτητα αναλώσιμα. «Η διοίκηση του Οργανισμού, παραμένοντας αδιάφορη στα ζητήματα αυτά, με διοικητικές αποφάσεις προωθεί την απορρόφηση της λίστας αναμονής, χωρίς ούτε να εξασφαλίζει τα βασικά», υπογραμμίζει ο Σύλλογος, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνο και ανεύθυνο τον όποιο σχεδιασμό για απορρόφηση της λίστας, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει τη δημιουργία νέων μονάδων υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ σε εγκαταστάσεις και χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων στο όνομα της μείωσης της λίστας αναμονής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ προσανατολίζεται στην ίδρυση νέων μονάδων στην επαρχία χωρίς να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό και επιστημονικές προδιαγραφές.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι εκφράζουν την άρνησή τους να γίνουν διαχειριστές της κατάστασης και τη θέλησή τους να προασπίσουν το περιεχόμενο της εργασίας τους ως επιστήμονες, «να αγωνιστούμε για το δικαίωμα στη θεραπεία των εξαρτημένων, και εντός και εκτός προγραμμάτων, κι όχι στη δημιουργία αποθηκών ανθρώπινων ψυχών», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Για όλα τα παραπάνω, μίλησαν με τον πρόεδρο του Οργανισμού Μ. Κατρίνη κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας που έκαναν χτες την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΚΑΝΑ, χωρίς όμως να πάρουν κάποια απάντηση - μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές - για τα φλέγοντα ζητήματα που έθεσαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο χώρο της τοξικοεξάρτησης (2014-06-25 00:00:00.0)
Κατάληψη στις κεντρικές υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ (2012-05-02 00:00:00.0)
Επικίνδυνη πολιτική για τα ναρκωτικά (2011-09-02 00:00:00.0)
Φαρμακευτική καταστολή και με τη ...βούλα (2011-06-30 00:00:00.0)
Η μεθαδόνη δε θεραπεύει από μόνη της (2008-02-22 00:00:00.0)
Ευρω-υποταγή στις ουσίες (2004-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ