Παρασκευή 6 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ακόμα εκκρεμούν οι κοσμητορικές εκλογές στη Φιλοσοφική Αθήνας

Σε εκκρεμότητα συνεχίζει να βρίσκεται εδώ και μήνες το θέμα της εκλογής κοσμήτορα στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας και γι' αυτό το γεγονός διαμαρτύρεται έντονα η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Φιλοσοφικής, που προειδοποιεί μάλιστα με κινητοποιήσεις αν δε δρομολογηθούν άμεσα οι κοσμητορικές εκλογές.

Θυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), τον περασμένο Γενάρη, απέρριψε την υποψηφιότητα της καθηγήτριας Ελένης Καραμαλέγκου για κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, με το σκεπτικό ότι η καθηγήτρια εναντιώθηκε στο νόμο-πλαίσιο! Πρακτικά, το Συμβούλιο του ΕΚΠΑ όρισε ως κριτήριο και ουσιαστικό προσόν για την επιλογή των υποψηφίων κοσμητόρων την υποταγή τους απέναντι στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί στην Ανώτατη Εκπαίδευση και όχι τη διοικητική τους εμπειρία όπως ορίζει ο νόμος. Η Ε. Καραμαλέγκου ήταν η μοναδική υποψηφιότητα για την κοσμητεία και ασκούσε ήδη εκείνη την περίοδο χρέη κοσμητεύουσας, κάτι που συνεχίζεται μέχρι σήμερα που δεν έχουν γίνει ακόμα εκλογές.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ σημειώνει σχετικά ότι: «Εχει πλέον περίτρανα αποδειχτεί μετά τη δημοσίευση της γνωμοδότησης 83/2014 του Γ' Τμήματος του ΝΣΚ ότι η απόρριψη από το Συμβούλιο Ιδρύματος της υποψηφιότητας της κυρίας Καραμαλέγκου εκτός από ακαδημαϊκά και δεοντολογικά απαράδεκτη είναι και νομικά άκυρη, συνεπώς η εκλογική διαδικασία πρέπει να συνεχιστεί κανονικά. Είναι επιτακτική ανάγκη να αποκατασταθεί η νομιμότητα και να επανέλθει η ηρεμία στο εσωτερικό της Σχολής, καθώς μάλιστα πλησιάζουν οι πρυτανικές εκλογές, οι οποίες πρέπει να διεξαχθούν χωρίς τέτοιες εκκρεμότητες και σκιές». Γι' αυτό και τα μέλη ΔΕΠ της Φιλοσοφικής ζητούν από τον υπουργό Παιδείας και τον πρύτανη του ΕΚΠΑ να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε να γίνουν οι κοσμητορικές εκλογές με μοναδική υποψήφια την καθηγήτρια Ε. Καραμαλέγκου και η Γενική Συνέλευσή τους δηλώνει «έτοιμη να επανεξετάσει τη στάση της στη διαδικασία εκλογής πρύτανη, αν δεν διεξαχθούν προηγουμένως οι εκλογές στο εσωτερικό της Σχολής».

Ακόμα, η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου ΔΕΠ Φιλοσοφικής διαμαρτύρεται για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη σύνταξη και έγκριση του Προσχεδίου Οργανισμού του Ιδρύματος και καλεί «τα μέλη της Συγκλήτου να μην ψηφίσουν την έγκριση ενός Προσχεδίου για το οποίο η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν έχει λάβει ακόμη επισήμως γνώση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ