Σάββατο 7 Ιούνη 2014 - Κυριακή 8 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Διεκδικεί ρόλο στην ανασύνθεση της «κεντροαριστεράς»

Πανταχού παρόν στις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος το Ποτάμι, σηματοδοτεί όλο και πιο καθαρά το ρόλο που επιδιώκει να παίξει σαν υποστύλωμά του. Την περασμένη Τετάρτη ο Στ. Θεοδωράκης παραβρέθηκε στην εκδήλωση της «Μεταρρυθμιστικής Τάσης» της ΔΗΜΑΡ με ομιλητή τον Σπ. Λυκούδη, εγκαινιάζοντας διαύλους επικοινωνίας με τις δυνάμεις που εργάζονται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, ώστε αυτή από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσει αναβαθμισμένο ρόλο στο αστικό πολιτικό σκηνικό. Αλλωστε, νωρίτερα είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ενταχθεί στην ομάδα των σοσιαλδημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου.

Δίνοντας σήμα της διαθεσιμότητάς του, αλλά και της στάσης αναμονής που τηρεί έως ότου κάπως ξεκαθαρίσει το τοπίο στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σκηνικό, από την εκδήλωση της μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ στο Γκάζι δήλωσε πως «σημασία έχει να σώσουμε τη χώρα, όχι τα κόμματα». Το ότι προορίζεται να παίξει τέτοιο ρόλο, διάσωσης του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα να προωθεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών, φάνηκε απ' την εξόφθαλμα αβανταδόρικη και πλούσια προεκλογική προβολή του σχήματός του από τα αστικά ΜΜΕ, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και ψηφιακά.

Το νεότευκτο Ποτάμι πάντως ταράζεται από καταγγελίες για εσωκομματικές μεθοδεύσεις ενόψει του συνεδρίου. Συγκεκριμένα, καταγγελίες ότι εκφράζονται «προσωπικές φιλοδοξίες», ότι δεν γίνεται διάλογος και μεθοδεύονται αποκλεισμοί έκανε, αποχωρώντας από το Ποτάμι, ιδρυτικό του μέλος και στέλεχος. Οι καταγγελίες αυτές έγιναν λίγο πριν το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος και αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το πόσο «φρέσκες» και «άφθαρτες» μπορεί να είναι στην πραγματικότητα οι εφεδρείες που φιλοδοξούν να συμβάλουν στην αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού σκηνικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ