Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Αντιδρούν στις απολύσεις και διεκδικούν δεδουλευμένα

Συνέντευξη Τύπου χτες στα Προπύλαια, όπου διαδηλώνουν σήμερα για τρίτη μέρα

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των καθαριστριών
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου των καθαριστριών
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθαρίστριες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με αιτήματα αιχμής την ακύρωση όλων των απολύσεων και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Σήμερα, για τρίτη μέρα, οι εργαζόμενες πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από την Πρυτανεία, στα Προπύλαια.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες, το Συνδικάτο Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής και Περιχώρων, στο χώρο της Πρυτανείας, ανέφερε ότι περίπου 150 εργαζόμενες απασχολούνται από δύο ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει την καθαριότητα του Πανεπιστημίου. Κατήγγειλε πως το έργο έχει ανατεθεί χωρίς να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα στις εργαζόμενες.

Στη μία εργολαβία, που απασχολούνται οι περίπου 80 εργαζόμενες, ο εργολάβος τις απέλυσε το Δεκέμβρη και τις επαναπροσέλαβε ύστερα από κινητοποιήσεις που έκαναν, ένα μήνα μετά. Τώρα ξανάρχισε τις απολύσεις, ενώ τους χρωστά δεδουλευμένα μέχρι και επτά μηνών. Στη δεύτερη εργολαβία οφείλονται δεδουλευμένα, ενώ το Πάσχα η εργοδοσία προχώρησε σε απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους.

Οπως καταγγέλθηκε από το Συνδικάτο, σε τηλεφωνική επαφή του εργολάβου με εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου, παρουσία της απολυμένης, ο εργολάβος είπε ότι δε θέλει άτομα που να εμπλέκονται σε σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ!

Στη συνέντευξη Τύπου, το λόγο πήραν ο Γ. Κομνηνός, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Π. Στραβοπόδης, εκπρόσωπος του ΜΑΣ. Ο Γ. Κομνηνός σημείωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι απόρροια της πολιτικής ιδιωτικοποιήσεων μιας σειράς υπηρεσιών που προωθούν εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις του μεγάλου κεφαλαίου. Ο εκπρόσωπος του ΜΑΣ σημείωσε ότι πρέπει να πάρουν πόδι από τις σχολές οι επιχειρήσεις.

Οι καθαρίστριες μαζί με το Συνδικάτο θα κάνουν συγκέντρωση και σήμερα στην Πρυτανεία. Την επόμενη βδομάδα θα συνεχίσουν με άλλες μορφές, διεκδικώντας να φύγουν οι εργολάβοι από τους δημόσιους χώρους, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ