Παρασκευή 13 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ
Πρόγραμμα δράσης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών

Καλεί σε κλιμάκωση με απεργία και σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που θίγονται

Συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης για να αποκρουστεί η ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών της χώρας, που βρίσκεται σε εξέλιξη με την πώληση των πλειοψηφικών πακέτων των μετοχών των ΟΛΠ και ΟΛΘ ΑΕ, καταθέτει με ανακοίνωσή της η παράταξη της «Δημοκρατικής Ενότητας» στους εργαζόμενους στα λιμάνια. Ταυτόχρονα, καλεί τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ ΑΕ να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Σάββατο, στα γραφεία του Οργανισμού, στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των μετόχων.

Η «Δημοκρατική Ενότητα» τονίζει ότι «η ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών της χώρας είναι κρίκος στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων που χτυπούν τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, όπως η νέα επίθεση που υλοποιείται στο Ασφαλιστικό».

Σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση, είτε η ιδιωτικοποίηση γίνει με την πώληση των πλειοψηφικών πακέτων που προωθεί η κυβέρνηση, είτε με παραχώρηση που προκρίνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και διάφορες ενώσεις μεγαλοεργοδοτών, αυτό που υλοποιείται «είναι η στρατηγική των μονοπωλίων και της ΕΕ ώστε να ικανοποιηθούν οι οικονομικές και γεωπολιτικές επιδιώξεις τους». Στρατηγική που προϋποθέτει συντριβή των εργασιακών δικαιωμάτων και το χτύπημα των λαϊκών στρωμάτων, όπως άλλωστε δείχνει και το παράδειγμα της COSCO.

Επισημαίνει ακόμα ότι «απαιτείται μέτωπο στις απόψεις που καλλιεργούν κλίμα αναμονής, ηττοπάθεια και εφησυχασμό, ότι με διαπραγμάτευση και ταξική συνεργασία, με την κυβερνητική εναλλαγή, μπορεί να τη γλιτώσουμε. Συμφέρον από μια τέτοια στάση του εργατικού κινήματος έχουν μόνο τα μονοπώλια που ορέγονται τις υποδομές και τα δίκτυα της χώρας».

Καταθέτει το πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα λιμάνια και οργάνωση 24ωρης απεργίας σε συντονισμό με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα που θίγονται. Καλεί τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση της πάλης, με διεκδικητικό πλαίσιο που περιλαμβάνει τα εξής αιτήματα: Να σταματήσει κάθε διαδικασία εκποίησης των μετοχών των ΟΛΠ και ΟΛΘ ΑΕ. Πάλη ενάντια στην παράδοση των λιμενικών υποδομών στα μονοπώλια με κάθε μορφή. Να μην προχωρήσουν η συμφωνία ΟΛΠ - COSCO και η παράδοση της δυτικής προβλήτας ΙΙΙ. Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Καμία απόλυση, διαθεσιμότητα. Κατάργηση των νόμων που χτυπούν τις ΣΣΕ κ.ά.

Τέλος, η «Δημοκρατική Ενότητα» καλεί τους λιμενεργάτες σε συντονισμό με τους εργαζόμενους των κλάδων που άμεσα ή έμμεσα θίγονται από τις εξελίξεις (ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία) και σε συμμαχία με αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ, που επίσης θίγονται από την παράδοση των λιμανιών στα μονοπώλια, όπως και με τα λαϊκά στρώματα στις πόλεις και τα νησιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα λιμάνια μοχλός της ανάπτυξης των επιχειρηματικών ομίλων (2015-01-30 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης και μονοπωλιακής εκμετάλλευσης (2014-06-07 00:00:00.0)
Η «ιδιωτικοποίηση» και ο «δημόσιος χαρακτήρας» (2014-06-04 00:00:00.0)
Λιμάνια και μεταφορές στο πιάτο των μονοπωλίων (2013-06-28 00:00:00.0)
Βάζει πλάτη στο ξεπούλημα των λιμανιών (2011-06-08 00:00:00.0)
Δικομματική συνενοχή στα Λιμάνια (2008-01-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ