Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στη μάχη ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση»

Σε συνέχιση της μάχης ενάντια στην αυτοαξιολόγηση με συλλογικές αποφάσεις καλούν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».

Το υπουργείο, συνεχίζοντας τις πιέσεις για εφαρμογή της καταδικασμένης από τους εκπαιδευτικούς «αυτοαξιολόγησης», έχει καλέσει τα σχολεία να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις εκθέσεις τους μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα «myschool».

Τα ΔΣ των Συλλόγων μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία της ηλεκτρονικής φόρμας επιχειρείται να επιβληθεί η αντίληψη ότι οι εκπαιδευτικοί και το σχολείο θα πρέπει να δίνει λόγο και να «αναφέρει» κάθε στιγμή το τι κάνει και πόσο υλοποιεί τις απαιτήσεις του υπουργείου και ότι αυτό θα αποτελέσει τη βάση για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Για αυτή τη διαδικασία οι Σύλλογοι λένε ότι είναι «απαράδεκτη από κάθε άποψη και επιχειρεί να παραβιάσει τη θέληση των εκπαιδευτικών, γι' αυτό πρέπει να απορριφθεί».

Στο πλαίσιο αυτό, καλούν τα μέλη τους να μην καταθέσουν κανένα κείμενο που να αναφέρεται στους δείκτες και τους διευθυντές και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα γιατί αποτελεί πλήρη αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Επίσης καλούν τους διευθυντές να μη συμπληρώσουν τη φόρμα καθώς δεν έχουν τη συναίνεση του Συλλόγου Διδασκόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ