Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απαντούν στο διαρκή εμπαιγμό και την κωλυσιεργία της κυβέρνησης οι διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, απαιτώντας να μην απολυθεί ούτε ένας διοικητικός που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Χτες κατά τη διάρκεια της ΓΣ ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πάτρας αποφάσισε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και κατάληψη του ιδρύματος, στο ΕΚΠΑ οι διοικητικοί υπάλληλοι προσανατολίζονται στην κατάληψη της πρυτανείας τη Δευτέρα και νέα ΓΣ, ενώ στο ΕΜΠ οι εργαζόμενοι από προχθές έχουν αποφασίσει κλείσιμο του ιδρύματος. Στο ΑΠΘ, οι διοικητικοί υπάλληλοι έκαναν χτες το πρωί νέα μαζική και δυναμική κινητοποίηση στο κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου. Οι υπηρεσίες του ΑΠΘ δεν λειτούργησαν αφού η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση ήταν καθολική.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη είχε προηγηθεί μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε για την προκήρυξη πρόσκλησης σε κινητικότητα. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (ΥΔΜΗΔ) δήλωνε ότι χτες θα κατέθετε τροπολογία με την οποία θα δίνεται ολιγοήμερη παράταση στη διαθεσιμότητα 341 διοικητικών υπαλλήλων (από καταργούμενους κλάδους, όπως οι φύλακες, των οποίων το 8μηνο της διαθεσιμότητας λήγει αύριο)... «προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιολογήσει τα δεδομένα ο νέος υπουργός Παιδείας». Να σημειωθεί ότι πριν μερικούς μήνες ο τότε υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος είχε δεσμευτεί προς τους εργαζόμενους ότι κανείς δε θα απολυθεί και όλοι οι διοικητικοί υπάλληλοι που είναι σε διαθεσιμότητα θα μπουν σε διαδικασία ενδο-ιδρυματικής ή δια-ιδρυματικής κινητικότητας.

Μετά τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τη συνάντηση των διοικητικών υπαλλήλων με εκπρόσωπο του ΥΔΜΗΔ και από την προχτεσινή ανακοίνωση του ΥΔΜΗΔ, η παράταξη «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, με πρότασή της καλεί το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ) να συνεδριάσει άμεσα ώστε να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των αγώνων των εργαζομένων.

«Κάτω από τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί, απαιτείται να οργανώσουμε τη δράση μας, να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε, να σχεδιάσουμε την οργάνωση του αγώνα και η ΟΔΠΤΕ πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρει η «Αγωνιστική Συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ