Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
Τη Δευτέρα οι εκλογές στα Κέντρα Πρόληψης

Για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Σωματείο Εργαζομένων των Κέντρων Πρόληψης θα ψηφίσουν οι εργαζόμενοι στα Κέντρα τη Δευτέρα 16 Ιούνη. Με αφορμή τις εκλογές, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης», η οποία στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καλεί όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στις εκλογές και να ψηφίσουν με κριτήριο τον ταξικό προσανατολισμό του σωματείου, το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά κι ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης και της ναρκω-κουλτούρας.

«Ο βασικός μας στόχος, ως συνδυασμός του ΠΑΜΕ στο χώρο των Κέντρων Πρόληψης, είναι να συμβάλουμε στο να ηττηθούν οι δυνάμεις της συναίνεσης, της διαχείρισης και του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο σε επίπεδο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ όσο και στους εκπροσώπους τους στα δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια όργανα του εργατικού κινήματος. Να προωθήσουμε την ενίσχυση της συνεργασίας, για την αγωνιστική συμπαράταξη σε ταξική κατεύθυνση των εργαζομένων στην πρόληψη και στην απεξάρτηση, δυναμώνοντας την Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων του ΠΑΜΕ στο χώρο, χτίζοντας μέτωπο με τις οικογένειες των παιδιών της απεξάρτησης, με συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ταξικά συνδικάτα, οργανώσεις νεολαίας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις

Σε κοινές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται, το επόμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ, στο 18 ΑΝΩ και στον ΟΚΑΝΑ μπροστά στην εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της τοξικοεξάρτησης. Θυμίζουμε ότι, κατά τη διάρκεια της προχτεσινής συνέντευξης Τύπου των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ, κατήγγειλαν τη διοίκηση του Οργανισμού για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις μονάδες υποκατάστασης (ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αναλώσιμων, αντιδραστηρίων) ως αποτέλεσμα της χαμηλής χρηματοδότησης. Εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα του ΠΑΜΕ στο χώρο της τοξικοεξάρτησης, η Νάντια Κοδελλά επισήμανε ότι αυτό που προέχει στον αγώνα που θα δοθεί το επόμενο διάστημα είναι η θεραπεία, η οποία δεν μπορεί να γίνει εξαιτίας των παραπάνω ελλείψεων. «Δεν μπορούμε να παρέχουμε, σημείωσε, αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε ο ΟΚΑΝΑ, την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων». Στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ αναφέρθηκε ο Δ. Γιαννάτος, εκ μέρους των εργαζομένων του Κέντρου, ενώ ο Ηρ. Γκότσης από το «18 ΑΝΩ» επισήμανε ότι τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει για το μέλλον του θεραπευτικού προγράμματος, καθώς εντάσσεται στο ΨΝΑ που προβλέπεται να κλείσει το 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ